27 Şubat 2011 Pazar

Acapulco: Pili Biten Almagro

3 hafta üst üste oynayan ve üst üste 14 maç kazanan Almagro, dün gece Ferrer karşısına geçen sene Ferrero'nun yapamadığını yapmak için çıktı. Sakatlığı sebebiyle uzun süredir kortlarda olmayan ve Güney Amerika toprak sezonunu da bu sebeple kaçıran Ferrero'nun koltuğunu bu sene Almagro aldı. Aynı onun gibi Costa do Sauipe ve Buenos Aires'i kazandı üst üste. Acapulco'da da finale geldi. Ferrero'nun kaybettiği Ferrer'in karşısına çıktı Almagro da. Sonu da benzedi. O da 3 sette kaybetti finali ve "üçleme"yi gerçekleştiremedi. Çok yorgun gözüküyordu bu hafta zaten, pili bitti artık. Ferrer de bu sonuçla şampiyonluğunu korumuş oldu. Bu sezonki ikinci şampiyonluk. Djokovic ile birlikte Soderling'den sonra bu sezon en çok turnuva kazanan oyuncu ilk iki ay geride kalırken.

Güney Amerika sezonu geçen seneden farksızdı neredeyse. Ferrero'nun yerine Almagro'yu koyunca tablo aynı şekli alıyor. Tabii, Santiago turnuvasını unutmamak lazım. Geçen sezon orada kazanan Bellucci, İspanyolların tulum çıkarmasına engel olmuştu. Bu sezon orada kazanan Robredo oldu ve İspanyollar 4 turnuvayı da cebe indirmiş oldu.

Aynı şehirde bir de düşük prestijli WTA turnuvası vardı. Kötü tablo, kötü oyuncular. Aynı geçen haftaki Bogota gibi. Kazanan Dulko oldu. Geçen sezon onun adına çok kötü geçmişti. Toprakta iyi oynar. Bu kez Avrupa sezonunda devamı gelsin istiyorum. Oynadığında gerçekten zevk veren oyunculardan.

Hiç yorum yok: