14 Şubat 2011 Pazartesi

Joachim Johansson


Video 2006 Stockholm'den. 2005'te top 10'a dahil olduktan sonra sakatlığı sebebiyle uzun bir ara veren ve 2006'nın ortalarında geri dönen Joachim Johansson... İlk turda isimsiz bir rakibin ardından ikinci turda Nadal'a set bırakmıyor. Çeyrek finalde ise yukarıdaki maçta Kristof Vliegen karşısında. İlk seti tiebreak ile kaybettikten sonra ikinci seti tiebreak'te kazanıyor. Ve yukarıda da görüldüğü gibi son sette kendi servisinde iki maç puanıyla yüzleşiyor. İlk servis kaçıyor ama arkasından "ya hep ya hiç" dercesine 214 km hızla gelen bir ikinci servis, ace oluyor Vliegen'ın şaşkın bakışları arasında. Arkadan diğer maç puanını da kurtarıyor ve 9-7'lık tiebreak oyunu sonucunda yarı finale yükseliyor. Orada Nieminen'e kaybediyor.

Johansson bu turnuvadan sonra çokça defa yine sakatlık sorunlarıyla boğuştu. Şu an 28 yaşında olmasına rağmen 4-5 defa geri dönüş denemesi yaptı. 2007'de, 2008'de ve 2010'da... Hepsinde sakatlığı nüksetti ve aylarca ara vermek zorunda kaldı. Şu an dünya 880 numarası geçen sene oynadığı birkaç turnuvadan kalan puanları sayesinde.

Bu hafta bir geri dönüş denemesini daha başlattı Bergamo'daki challenger turnuvasıyla. İlk turda 25 ace attığı maçta Andreas Beck'i mağlup ettikten sonra ikinci turda Dieter Kindlmann'ı geçemedi... Bu geri dönüş ne kadar sürer bilemiyoruz ama bu kadar başarısız denemenin ardından çok da ümitli olunamıyor. Ama sakatlık problemlerini bir şekilde atlatırsa bu oyun stiliyle turda kesinlikle fark yaratacak oyunculardan biri olacaktır. Servisi en önemli silahı olsa da bir Karlovic veya Isner değil. Gerçekten çok iyi voleleri ve öldürücü bir forehand'i var ve bu Isner ve Karlovic örneklerinde olduğu gibi "boyuna göre" sınırlandırılmasıyla da değil, gerçekten öyle...

Hiç yorum yok: