19 Şubat 2011 Cumartesi

7. Hafta Turnuvaları: Yarı Finaller Öncesi

Marsilya'da dün çeyrek final maçları oynandı ve maçların hemen hemen hepsi favori olmayanların galibiyetiyle sonuçlandı. Soderling-Llodra maçı hariç. Aslında günün başında bu maç favori olmayanın galibiyeti için en yatkın maç gibi duruyordu. Llodra geçen sene yenmişti Soderling'i burada ve Soderling yine o zaman olduğu gibi yorgundu. Ama iyi oynadı bu kez, Llodra da ilk servisi kırdırdıktan sonra pek sallamayınca rahat bir galibiyet oldu Soderling için. Onun dışında Cilic, Berdych'; Youzhny, Tsonga'yı; Tursunov, Melzer'i yenerek sürpriz yapan isimler oldular. Soderling için bir şampiyonluk daha gelebilir, kurası iyice açıldı iyi isimlerin arka arkaya elenmesinin ardından.

Memphis'te Raonic 3 setlik maçlar kazanmaya devam ediyor. Yine zorlandı ama yine kazanmayı başardı. Bu seferki kurbanı elemelerden gelen Kendrick'ti. Yarı finalde Fish ile oynuyor. O da çeyrekte geçen senenin şampiyonu Querrey'i geçti. Raonic artık yorgunluk belirtileri gösteriyor ve burada serisine nokta koymak zorunda kalabilir. Diğer yarı final eşleşmesi Del Potro ile Roddick arasında oynanacak. Burada kazanan şampiyonluk için finalde favori olacaktır muhakkak.

Başlık "Yarı Finaller Öncesi" ama yarı finallere gelemeyen bir turnuva var: Buenos Aires. Dün yoğun yağmur yüzünden Montanes-Chela maçı son sette 3-3 iken yarıda kaldı. Diğer 3 maç ise başlayamadı bile. Bugün hem çeyrek finalleri hem yarı finalleri oynayacaklar. Kim daha fitse final için bir adım önde olacak tabii.

Kadınlarda haftanın çöp turnuvaları Bogota ve Memphis'te. Bogota'da Suarez Navarro yarı finale kadar geldi ve şampiyonluğun bir numaralı favorisi şu an. Finale gelirse Petra Martic onu bir nebze zorlayabilir. Memphis'te ise Rybarikova ile Rodina arasında oynanacak final. Nasıl final lan bu?

Son olarak Dubai tabii. Orada yarı finalin ilk maçı başladı bile ve şu an Wozniacki ile Jankovic arasında oynanıyor. Wozniacki ilk seti 2-5'ten gelerek 7-5 almayı başardı. Diğer yarı final maçı Kuznetsova ile Pennetta arasında olacak.

Hiç yorum yok: