16 Şubat 2011 Çarşamba

Analiz: Alexandr Dolgopolov

Analizde bu sefer baska bir sevdigim oyuncu olan Dolgopolov hakkinda bilgi verecegim. ATP Deuce bolumunde de hakkinda yazi cikmis. Lakabi icin "Dog" diyorlar orada ama bence Dolgo cok daha iyi...

Eskiden adasi olan babasi Oleksandr Dolgopolov cok iyi bir tenis oyuncusuymus ve zamaninda Medvedev'in calistiriciligini yapmis. Annesi madalyali bir jimnastikciymis. Esneklikle ilgili genleri ona borclu sanirim. Dolgo kucukken de kortlarda cok zaman gecirirmis. Kucukken etrafindakilerin Sascha dedikleri Dolgo'nun babasi icin Mirnyi "Cok otoriter bir calistirici, mutlaka her turlu vurusu ogretir... Sascha kucukken raketiyle surekli babasinin etrafinda kostururdu." demis. Ancak babasinin planli programli disiplini Dolgopolov'un cizgi disi dusunmek isteyen karakterine uymamis.

Yine de Dolgopolov babasindan epey gec ayrilmis, 2009 yilinda. Simdiki calistiricisi kendini herkese sevdirmeyi basaran bir isim olarak taninan Jack Reader. Reader gencliginde yaptigi Avrupa turlarinda Dolgolpolov'un simdiki menejeri ile tanismis ve Dolgo'yu da ilk olarak 2005 yilinda duymus. 2009'da babasindan ayrildigini ogrendiginde de ikilinin yollari kesismis. Dolgopolov'a gore Reader'in sirri oyunculari cok iyi dinlemesindeymis. Gayet iyi anlasan ikili bir kez ucakta daha ucuza ucabilmek icin gay cift rolu bile yapmislar.

Reader, Dolgo'nun gecen iki yil boyunca cok onemli olmayan ancak surekli rahatsiz eden sakatliklarla ugrastigini soylemis. Su an iyi olan Dolgo'nun oyunu icin AO'da eledigi Soderling'in yeni calistiricisi Pistolesi "Cok zeningin bir oyunu var, topla istedigi her seyi yapabiliyor" demis. "Kortta tahmin edilmez olmak ve rakibimi rahatsiz etmek istiyorum"diyor Dolgo. Ilginc hakeret ve vurus tarzi bu hissi veriyor zaten. Bir de oyununun kortta kendini nasil hissettiginden etkilenebilecegini soylemis ki hastaliginin da bunda etkisi vardir diyorum.

Yollarini ayirdigi babasi ise Dolgopolov'un basarilarindan muthis mutluluk duyuyormus. Dolgopolov'a sayisiz iyilik yapan babasinin belki de en buyuk iyiligi ona secme sansi vermis olmasi deniyor...

2 yorum:

Russell dedi ki...

Dog lakabını da turdaki oyuncular takmış. Zevksizlik abidesi.

kirpi dedi ki...

Doverim ben o oyunculari...