18 Şubat 2011 Cuma

Memphis, Marsilya ve Buenos Aires

Şu anda maçlar oynanmaya devam ediyor ama yazmakta yine de sakınca görmüyorum.

Marsilya'dan başlayalım. Çeyrek finalde iki seribaşı firesi var ve ikisi de önceden tahmin edilebilir isimler. İlki, Gulbis. Rotterdam'dan hasta olduğu için çekilmişti, burada ilk turda Petzschner'e kaybetti. O da gitti Cilic'e kaybetti. Ljubicic ise Tursunov'a kaybetti. Ljubicic geçen hafta Rotterdam'da yarı final yaptıktan sonra burada çok kalamazdı zaten, haftaya da Dubai'de oynayacak, orada alacağı puanlar çok daha önemli. Burada ilk turda Tursunov'a kaybeden Dimitrov'un ne kadar önemli bir fırsatı teptiği görülebilir. Üstelik çok çok yakındı kazanmaya Dimitrov ama çok fazla fırsat tepti. Onun dışında seribaşı oyuncuların hepsi üst tura çıkarken Soderling, Mahut karşısında fazlaca zorlandı. İki sette kazandı ama ikisi de yakın geçen tiebreak'ler sonucunda bitti. Çeyrek finalde Llodra'ya kaybedebilir.

Buenos Aires'te ikinci tur maçları henüz tamamlanmadı. 5 seribaşı çeyrek final gördü. Altıncı çeyrek finalist ise şu an oynanan Acasuso-Cuevas maçının galibi olacak. Set ve servis kırmayla geride olan Acasuso şu an son sette 4-1 önde ve çeyrek finale yakın gözüküyor. Acasuso ilk turda 7 numaralı seribaşı Dolgopolov'u çok rahat geçmişti. Bu maçı kazanırsa sakatlık geri dönüşü sonrasında oynadığı en iyi turnuva olacak. Wawrinka burada çok zorlanıyor şu ana kadar. İkinci turda Hanescu'yu son set tiebreak'inde geçebildi.

Memphis'te Raonic şovuna devam ediyor. Verdasco ve Stepanek'i son set tiebreak'leri ile yendi ve galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Çeyrek finaldeki rakibi elemelerden gelen Kendrick. O da Anderson ve Blake'i yendi. Raonic için harika bir yarı final şansı, ki bunu yaparsa orada da rakibi Fish veya Querrey olacak. Yenilmeyecek oyuncular değil bunlar. Tablonun öbür tarafında ise Del Potro-Roddick yarı finali gözüküyor. Roddick ilk turda Berankis'e set kaybetti. Bu gece Tipsarevic ile oynuyor. Roddick'i yarı finale yolladık da, şimdi düşününce Tipsarevic'e kaybedebilir sanki. Belki. Hani? Vatandaşı Kendrick gibi elemelerden gelerek bir başka çeyrek final yapan isim ise Russell oldu. Amerikalılar bu turnuvada şu ana kadar oldukça iyi. 4 Amerikalı çeyrek finalde, Roddick kazanırsa 5 olacak...

Hiç yorum yok: