14 Şubat 2011 Pazartesi

WTA 7. Hafta Turnuvaları

Kadınlarda haftanın en prestijli turnuvası Dubai'de. Clijsters yok ama onun haricinde hemen hemen bütün zirve oyuncuları turnuvada. 1 numaralı seribaşı Wozniacki. İkinci turda dün uzun bir aradan sonra şampiyonluk yüzü gören Hantuchova ile oynayabilir. Eğer onu geçerse üçüncü turda da bu haftanın bir başka şampiyonu Kvitova ile oynama ihtimali bulunuyor. Zor kura. 2 numaralı seribaşı Zvonareva. Onun da zorlu bir yolu var. Radwanska iyi kura çekmiş. Eğer sağlık durumu iyiyse burada yarı finale kadar gidebilir. Wickmayer-Jovanovski, Kleybanova-Pavlyuchenkova, Kimiko-Bartoli ve Groth-Cibulkova da dikkat çeken ilk tur eşleşmeleri olarak görünüyor. Pavlyuchenkova zamanında adını kayıt listesine yazdırmadığı için, wildcard da alamayınca eleme oynamak zorunda kaldı, onu da belirtelim.

Memphis'teki turnuva şaka gibi. Bu kadar kötü olmamalı gerçekten. Bir challenger tablosundan farksız. Geçen senenin şampiyonu Sharapova idi, o yok. Zaten geçen sene de Sharapova hariç zayıf bir tabloydu, bu sene hepten dağıtmış. Barbara Zahlavova Strycova 1 numaralı seribaşı. Düşünün. Kendisi dünya 56 numarası... Bu arada bu turnuva pazar günü başlayan gillerden olduğu için bazı maçlar oynandı bile ve Vania King ile Alla Kudryavtseva, yani iki seribaşı patladı. King 4 tane maç puanı kaçırdı son seti 11-9'lık tiebreak ile biten maçta Rybarikova'ya karşı. Kuranın üst tarafı berbat, en iyi oyuncular alt tarafta toplanmış. Govortsova, Watson, Oudin, Rebecca Marino, Cirstea ve Arvidsson. Bunlardan biri kazanır.

Bogota ise toprak kort turnuvası eksikliğini gideriyor. Fena da bir tablosu yok. 1 numaralı seribaşı Julia Goerges. Kedi canını onun... İkinci turda geçen senenin şampiyonu Mariana Duque Marino ile oynayabilir. Ama geçen senenin şampiyonu olması çok da bir şey ifade etmiyor zira o kazandığı turnuvadan sonra hiçbir şey yapamadı. Muhtemelen bu turnuvadan sonra da sıralamada epey aşağılarda bulacak kendini. Çeyrek finalde de Suarez Navarro ile oynayabilir. İyi maç olur bu. Simona Halep de 3 numaralı seribaşı olarak tablonun üst tarafında öne çıkan oyunculardan. Alt tarafta 2 numaralı seribaşı Polona Hercog, kurası da iyi. Yarı finale kadar çok zor bir maçı gözükmüyor ama orada Arantxa Parra Santonja ile oynayabilir. Tecrübeli İspanyol toprak kortta iyidir, geçen sene fena da iş çıkartmamıştı. Bu kolay turnuvada iyi kurasını da değerlendirip iş yapabilir.

Hiç yorum yok: