15 Şubat 2011 Salı

Haber Turu

- Roland Garros'un Paris'te kalması kesinleşti. Diğer projelerin hepsinin alanı daha geniş olmasına rağmen geleneğin korunması adına turnuva olduğu yerde bırakıldı. Ama değişiklikler olacak tabii ki. Yeni bir antrenman merkezi yapılacak. 5000 kapasiteli yeni bir stadyum inşa edilecek ve Philippe Chatrier'in üstü kapatılacak. Ayrıca gece maçlarının oynanabilmesi için ışıklandırma da söz konusu. Çok çok geç kalındı bile... Belirtelim, bu projenin gerçekleşmesi halinde bile Roland Garros 4 grand slam arasında mekan genişliği açısından en küçük grand slam olarak kalmaya devam edecek.

- Ivanovic'in kafası karışık, belli. Antrenörünü kovduktan sonra yaptığı açıklamada yeni bir antrenör arayışında olmadığını söylemiş. "14-15 yaşında sizi doğru yöne itecek birilerinin olması iyi ama kariyerimin bu aşamasında artık bana her gün zaten bildiğim şeyleri söyleyen birine ihtiyacım yok." diyor. Ayrıca her şeyi gereğinden fazla analiz ettiğini ve bunun da problem yaratan bir başka unsur olduğunu vurguluyor. Bir süre böyle takılacakmış ve nasıl gittiğini görecekmiş. Takılsın bakalım. Bir denemediği bu kalmıştı. Tam oldu.

- Henin bugün düzenlediği basın toplantısında sakatlığının çok ciddi olduğunu ve bu yüzden bırakmaktan başka çaresi olmadığını söylemiş. Bir de doping meselesine değinmiş. 2008'de ilk emeklilik kararının ardından bu söylentiler ayyuka çıkmış ve susmak bilmemişti. Bu söylentilere karşı hiçbir zaman böyle bir şey yapmadığını söylemiş net bir dille. Yalnız bu sadece Henin'e olan bir şey değil. Nadal başta olmak üzere diğer bazı tenisçiler için de bu tarz komplo teorileri üretilmişti.

Hiç yorum yok: