29 Ağustos 2011 Pazartesi

Amerika Açık: Kadınlar Kurası

Kadınlarda ilk 4 erkeklerdeki ilk 4'ün çeyreği kadar bir dominasyon yaratamadıklarından ve zaten sürekli değişen bir ilk 4 olduğundan erkeklerdeki gibi isimlerle değil, rakamlarla başlıkları atacağız burada.

1. çeyrek: Dünya 1 numarası Wozniacki oldukça iyi bir kura çekti. 3. turda Gajdasova, 4. turda Kuznetsova çeyrek finale gelene kadar ona zorluk çıkartabilecek en olası rakipler olarak gözüküyorlar. Cincinnati ve Toronto'da erken elense de New Haven'ı 4. kez üst üste kazanarak biraz olsun moral bulabildi. Burada da görünen ki en azından çeyrek finale kadar gelecek.

Olası çeyrek final rakipleri arasında en fazla dikkat çeken iki ism Li ve Petkovic. Bu ikilinin olası bir 4. tur eşleşmesi bulunuyor. Petkovic ve Li'nin de kuraları 4. tura kadar açık ama Li'nin Roland Garros formunu biraz kaybettiğini düşünürsek Kanepi onun için 3. turda ciddi bir tehdit sayılabilir. Seribaşı olan 3-4 oyuncu hariç zayıf bir çeyrek.

Favori: Petkovic
Plase: Wozniacki
İzlenesi ilk tur maçları: Benesova v Gajdasova, Begu v Vinci, Halep v Li

2. çeyrek: Burada 4 numaralı seribaşı Victoria Azarenka var ama en ön plana çıkan Serena tabii. Azarenka ile Serena'nın 3. turda karşılaşma ihtimali bulunuyor. Serena ondan da önce ilk turda Bojana Jovanovski ile başa çıkmak zorunda. Eğer Azarenka'yı atlatabilirse Serena'nın önü fazlasıyla açık. 4. turda Ivanovic gelebilir ama onun kurası biraz sürprize müsait ve son zamanlarda Ana'nın grand slam'lerde yarattığı hayal kırıklıklarını hatırlayınca erken elenme ihtimali hiç de az değil. Pervak, Cetkovska, Mirza ve Peer gibi isimlere yenilebilir 4. tura gelemeden.

Çeyreğin alt tarafı çok daha zayıf. Schiavone, Jankovic ve Pavlyuchenkova en iyi oyuncular burada. Pavlyuchenkova New Haven'da yaşadığı sakatlıkla geliyor. Jankovic ile olası bir 3. tur eşleşmesi var ama Jankovic sapıtmadıkça ve Cincinnati'deki formunu devam ettirdiği sürece onu aşabileceğini sanmıyorum. Schiavone'yi sert kort sezonunda hiç izleyemedim. Turnuvayı son zamanların gözdesi Voskoboeva ile açacak. Kazak raket Toronto'da elemelerden gelip çeyrek finale çıkmıştı ve arada Sharapova ve adını şimdi hatırlayamadığım birkaç önemli ismi daha elemişti. Çok da iyi tenis oynamıştı. Burada elemelerden geldi. Schiavone grand slam'lerde kolay kolay erken kaybetmiyor, sürpriz ihtimali bu sefer fazla değil bana göre. Eğer ki burada bir sürpriz olmazsa 4. turda güzel bir Jankovic-Schiavone maçı gelir. Cincinnati'de 3 setlik bir maç oynamışlar ve Jankovic kazanmıştı.

Favori: Serena
Plase: Jankovic
İzlenesi ilk tur maçları: Azarenka v Larsson, Jovanovski v Serena, Peer v Mirza, Voskoboeva v Schiavone

3. çeyrek: Burada 3 numaralı seribaşı son zamanların formda ismi Sharapova ve 5 numaralı seribaşı son Wimbledon şampiyonu Kvitova başı çekiyorlar. Sharapova bugün Heather Watson ile turnuvayı açacak. 3. turda Pennetta ile oynayabilir ama Pennetta eski günlerinden çok uzak. 4. turda da kağıt üstünde zor gözüken bir Goerges eşleşmesi var ama Goerges de son zamanlarında formsuz. Kısacası burada Sharapova'ya ciddi bir tehdit yaratabilecek bir oyuncu göremiyorum çeyreğe kadar. Kendisi klasik berbat maçlarından birini oynayıp da maçı kendi elleriyle vermediği sürece erken elenmesi pek olasılıklar dahilinde değil.

Çeyreğin üst tarafındaki Kvitova da Wimbledon'dan sonra iyi sonuçlar alamadı ve ufak tefek sakatlıklarla uğraştı. 3. turda Berdych'ten ayrıldıktan sonra biraz daha iyi sonuçlar olan Safarova (aynısı Berdych için de geçerli) ile olası bir eşleşmesi var. 4. turda da Wimbledon sonrası gayet iyi oynayan Agnieszka Radwanska... Radwanska demişken, ilk turda elemelerden gelen kardeşi Urszula ile ilk turda oynayacağını hatırlatalım. Şanssız eşleşme kardeşler için ama hangisi için daha şanssız diye sorarsanız Urszula için daha şanssız olduğu kesin.

Favori: Sharapova
Plase: Radwanska
İzlenesi ilk tur maçları: Rybarikova v Safarova, Wickmayer v Cirstea, Radwanska v Radwanska, Pennetta v Rezai, Watson v Sharapova

4. çeyrek: İşte sürprize en açık çeyreğe geldik. Sırayla seribaşı isimleri yazıyorum. Zvonareva, Bartoli, Stosur, Cibulkova, Lisicki, Petrova, Kirilenko ve Garrigues. Arada da seribaşı olmayan Venus Williams! Garrigues'in yarı final şansı falan yok tabii. Petrova ve Kirilenko'nun da şansı hayli az sayılır ama kalan 5 oyuncunun hangisi yarı finale çıksa şaşırmazsın. Güç dengeleri birbirine çok yakın.

Bartoli ve Stosur'un başı çektiği çeyreğin üst tarafı alt tarafına göre nispeten daha kolay. Bu ikilinin 4. turda karşılaşmasını engelleyebilecek pek fazla isim yok ama bunların kalitesine yakın, eğer Bartoli ve Stosur biraz kötü oynarsa aradan sıyrılabilecek isimler çok. McHale, Wozniak, Sevastova, Makarova, Dushevina, Kirilenko, Petrova, Hercog, Mattek-Sands... Hep tehlikeli oyuncular.

Alt tarafta seribaşı olmayan oyuncular daha zayıf. Zvonareva'nın 4. tura kadar kurası kolay. Öte yanda Cibulkova 3. turda Venus ya da Lisicki ile karşılaşabilir. Venus ile Lisicki ise 2. turda karşılaşabilir. Çok garip ve karmaşık bir çeyrek. Erkekler kurası da dahil turnuvanın en merakla beklediğim çeyreği. Tahmin yürütmesi de en zor olanı kuşkusuz olarak...

Favori: Stosur
Plase: Lisicki
İzlenesi ilk tur maçları: McHale v Wozniak, Makarova v Kirilenko, Bondarenko v Lisicki

Yarı final tahminleri: Serena d. Petkovic, Sharapova d. Stosur

Final tahmini: Serena d. Sharapova

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah rizasi icin kim final/yarifinale kadar gelirse gelsin ama Sam Stosur gelmesin.Ben hayatimda servisi bu denli iyi olmasina ragmen kafa olarak bu denli bi loser raket daha gormedim.Heleki Sabine lisickiyi eleyipte sonra gider tirsak oynarsa bildigim tum beddualari kendisine armagan ederim.Bu sene kendisine saglam kufretmisligim var zaten:))