29 Ağustos 2011 Pazartesi

Amerika Açık: Erkekler Kurası

Irene kasırgası geldi geçti ama New York'u beklendiği kadar etkilemedi. Gün içinde durum hakkında güncellemeler yapan Amerika Açık yönetimi kasırgayı minimum zararla atlattıklarını ve pazartesi maçlara hemen hemen planlandığı gibi başlayacaklarını duyurdu. Yarın maç oynanacak 13 korttan 9'u, en başta planlandığı gibi yerel saatle 11.00'da başlangıcı yapacak. 2 tane kort yerel saatle 12.00'da başlayacak. Diğer 2 kort ise 13.00'da başlangıcı yapacak, ki bu kortlardan biri de merkez kort olan Arthur Ashe kortu. Arthur Ashe'te 2 saatlik bir sarkma söz konusu olacağı için orada açılış maçı olan Kvitova-Dulgheru maçı da planlandığı gibi 11.00'da maçlara başlayacak olan Louis Armstrong (2 numaralı kort) kortuna aktarıldı. Gelişmeler böyle. Şimdi erkekler kurası değerlendirmesine geçelim.

Djokovic Çeyreği: Djokovic açılışı salı günü yapacak. İlk turdaki rakibi İrlandalı Conor Niland. Elemelerden gelen Niland'ı Marsel'in belalısı olarak da tanıyoruz. Ama Djokovic için çok kolay bir rakip tabii. Arkasından Berlocq-Riba galibi geliyor ki, ikisi de has toprakçıdır. 3. tur için en olası rakipleri Dodig ve Davydenko olarak görülüyor. Bu ikili ilk tur maçını oynayacaklar. Kazanan oyuncu 2. tur maçını da kazanarak Nole'nin karşısına çıkar diye düşünüyorum. 4. turdaki en olası rakipleri ise Dolgopolov ve Gasquet.

Djokovic'in çeyreğinde en yüksek numaralı seribaşılar ise Monfils ve Berdych. İkisinin olası bir 4. tur eşleşmesi var alt tarafta. Berdych'in ilk iki tur kurası kolay ama 3. turda Tipsarevic onu zorlayabilir. Öte yanda Monfils, Dimitrov ile açacak turnuvayı. Ferrero ve Malisse gibi eski topraklar da önünü kesmeye çalışacak diğer isimler olabilirler.

Djokovic özellikle ilk 3 maçında bence hiç zorlanmaz. Duruma göre 4. tur ve çeyrek finalde daha iyi rakipler karşısında belki sıkıntı yaşayabilir ama kurası gerçekten kolay ve yarı finale gelememesi büyük bir sürpriz olur.

Favori: Djokovic
Plase: Berdych
İzlenesi ilk tur maçları: Monfils v Dimitrov, Andujar v Ferrero, Granollers v Malisse, Stakhovsky v Gasquet, Karlovic v Gonzalez

Federer'in çeyreği: Federer'in çeyreği dedik ama bizim için daha çok Marsel'in çeyreği olacak bu çeyrek. İlk turda kendisi gibi elemelerden gelen Dancevic ile oynayacak Marsel. Kazanması halinde Nieminen-Verdasco galibi. En fazla 3. tura kadar gelebilir zira oraya çıkması halinde karşısında Tsonga olacak ki ona karşı pek şansı yok. Maç maç bakalım ama. Kazanılan her maç önemli. İlk turda elenmek hayal kırıklığı olur. İkinci tur normal sonuç olur. Üçüncü tur şükela (naber ekşiciler?) olur.

Çeyreğin assolisti Federer'e gelelim. Djokovic gibi onun da kurası zor sayılmaz. Çeyrek finaldeki olası rakipleri biraz daha zor, o kadar. Giraldo ile açacak turnuvayı. Arkasından Bellucci-Sela maçının galibi geliyor. 3. turda Cilic, Harrison ve Tomic gelebilir. Orası biraz açık. 4. turda ise Troicki, Stepanek, Kohlschreiber en olası rakipleri. Marsel'in de kaldığı çeyreğin alt tarafında Fish ve Tsonga en iyi oyuncular ve olası 4. tur eşleşmeleri var. İkisinin de ilk iki turu oldukça kolay. Fish'in 3. turda Llodra, Tsonga'nın Verdasco eşleşmeleri var ama bunlara da takılmazlar bence. Fish-Tsonga galibini tahmin etmek güç ama buradan gelecek oyuncunun Federer'e sıkıntı yaratacağı kesin.

Favori: Federer
Plase: Tsonga
İzlenesi ilk tur maçları: Nieminen v Verdasco, Ilhan v Dancevic, Stepanek v Kohlschreiber, Harrison v Cilic, Sela v Bellucci

Murray'nin çeyreği: Murray'nin kurası en kolay kura seribaşılar arasında. Aslında bu turnuva son zamanların en dengeli kuralarından birine sahne oldu. En azından ilk 4'ün kuraları arasında uçurum yok ama en zor kura seçeceksek Federer, en kolay kura seçeceksek Murray'ninki idi.

İlk turda Devvarman ile oynuyor. Yenerse bu sene ilk şampiyonluğunu almış Haase gelecek büyük olasılıkla. 3. turda Feli'nin gelmesi büyük olasılık. Annesi ile yine kavga edecek, yazık çocuğa. Aslında Feli, ikinci turda Kanadalı genç Vasek Pospisil'e karşı bir sürpriz yaşayarak elenebilir de. Bu sene genel olarak istikrarlıydı ama genelde sağı solu belli olmayan bir oyuncudur biliyoruz. 4. turda ise geçen sene Murray'i burada 3. turda eleyen Wawrinka gelebilir ama Wawrinka gerçekten şu aralar çok formsuz.

Murray'nin kurası en kolay derken daha çok çeyrek final rakiplerini baz almıştım. Djokovic'in tarafında Berdych ve Monfils; Federer'in tarafında Fish ve Tsonga varken Murray'de Soderling ve Simon var. Soderling sakat sakat geliyor, erken elenmesi yüksek ihtimal. Simon'un da ne kadar büyük tehdit olduğu tartışılır. Murray çeyreğinin üst tarafında en yüksek seribaşı oyuncular diye Soderling ve Simon yazdım ama Isner ve Del Potro gibi isimler var onları ekarte edebilecek. Del Potro pek formda değil ama burada bir başka oynayabilir. (nedenini biliyorsunuz) Isner ise çok formda. Son birkaç ay içinde 2 şampiyonluk aldı, 1 final kaybetti. İlk turda Baghdatis ile oynuyor. Her ne kadar Baghdatis son aylarda facia olsa da, ilk tur için ters rakip. Del Potro'nun kurası çok kolay. İlk 2 turda set bile vermemesi lazım, challenger oyuncularının arasına düşmüş resmen. 3. turda Simon var ama onu da geçebilir. Burası biraz karışık ama Murray çok ön plana çıkıyor tabii sonuç olarak.

Favori: Murray
Plase: Del Potro
İzlenesi ilk tur maçları: Tursunov v Darcis, Baghdatis v Isner, Soderling v Sorensen

Nadal'ın çeyreği: Nadal'ın kurası orta şeker bir kura olmuş. İlk turda bu sene meşhur bir kaybetme serisi yapmış olan Golubev (nihayet o seriyi sonlandırdı), ikinci turda Farah-Mahut galibi. 3. turda ise Ljubicic ya da Nalbandian. Çok zorlanmadan geçmesi lazım buraları. 4. turdaki ihtimaller çok. Youzhny, Gulbis, Muller ve Melzer en çok öne çıkan isimler. Muller Wimbledon'da bu sene epey terletmişti Nadal'ı, ki 2005 yılında Wimbledon'da yenmişliği de var. Ayrıca 2008 yılında Amerika Açık'ta elemelerden gelerek çeyrek finale çıkmıştı Lüksemburglu.

Nadal'ın çeyreğinin üst tarafı ABD'liler ile dolu. Blake, Roddick, Russell, Sock ve Sweeting var orada. En yüksek numaralı seribaşı ise David Ferrer. Ferrer'in kurası çok zor. İlk turda Andreev, sonra Blake, sonra Florian Mayer. 4. turda ise Roddick. Almagro ve Benneteau'yu da atlamayalım. Açıkçası çok zorlu ve bir o kadar da izlemesi zevkli bir ufak bölüm oluşmuş orada. Çok sürpriz bir isim bile gelebilir oradan.

Favori: Nadal
Plase: Roddick
İzlenesi ilk tur maçları: Youzhny v Gulbis, Benneteau v Almagro, Roddick v Russell, Blake v Huta Galung, Ferrer v Andreev

Yarı final tahminleri: Federer d. Djokovic, Murray d. Nadal

Final tahmini: Murray d. Federer

4 yorum:

kirpi dedi ki...

Djokovic-Monfils eslesmesi olur ve Monfils zorlwr diyorum. Tsonga'nin omzu curudu iyice o zorlayamaz. Cokoprensime bu kurayi ceken eller kirilsin!?!

Korhan dedi ki...

Final tahmini hoşuma gitmekle birlikte Federer tahmini neye dayanıyor merak ettim?:D

Russell dedi ki...

Tahmin işte, bakalım görelim. :)

Korhan dedi ki...

İnşallah haklı çıkarsın:D