2 Ağustos 2010 Pazartesi

Haftanın Özeti

Daha önce de söylediğim gibi, tatildeyim. Tatilde bile belli programlara uyma durumu var ve haliyle olaylar umduğunuz gibi gelişmiyor. Gündemden kopmamak adına önemli bulduğum noktalardan bahsedeyim.

- Gstaad'daki takribi 50 kiloluk ödül Almagro'nun oldu. Kupayı kaldırmayı başaran Almagro'nun önümüzdeki haftayı sırf bu sebepten boş geçeceğini tahmin ediyorum. Finalde yendiği isim toparlanma emareleri gösteren Gasquet.

- Umag ise Ferrero'nun kupa hasretine son verdi. Ameliyatı sonrası kazandığı ilk kupa bu İspanyol oyuncunun. Aslında pek de uzun süre kupasız kalmadı aslında ama neyse...

-Murray ise boynu bükük kalmaya devam ediyor. Nadal'a yenildikten sonraki konuşması ile herkesi üzen Murray Los Angeles'da Sam Querrey'e yenildi. İlginç bir nokta Querrey'in maç puanı çevirmesi ve daha önce Murray'den set bile alamamış olması. Sezon başındaki NAdal - Davydenko finaline benzettim, aynı mental çöküş. Murray için 2011 Avustralya Açık kupasını uygun gördüm, umarım kazanır. En son orada final görmüştü. Hem sezon sonu tatilinde kafasını da toplar.

-Bryan ikizleri uzun süre 61 (Trabzooon!!) rakamına takıldıktan sonra LA Open'da 62. kupalarını kazanarak en fazla kupa kazanan çift oldular.

-WTA'da bana göre haftanın en önemli olayı Davenport'un dönüşüydü. Huber ile birlikte Stanford'da kupayı kazandı kendisi. Teklerde ise finalde Sharapova'yı yenen Azarenka şampiyon oldu. Azarenka omzunda oluşan sakatlık nedeni ile San Diego'daki turnuvadan çekilmiş bu arada.

-Yüreğimdeki yare İstanbul Cup'ta ise teklerde Vesnina'yı yenen Pavlychenkova şampiyon oldu. Çiftleri Daniliidou - Wöhr ikilisi kazandı.

Hiç yorum yok: