2 Ağustos 2010 Pazartesi

Çalıştırıcılar Dünyasından Haberler

- Federer bildiğiniz ve daha önce de yazdığımız gibi şu aralar Sampras'ın eski çalıştırıcısı Annacone ile deneme çalışmaları yapıyor. Fitness çalıştırıcısı olan Paganini ise fiziksel olarak iyi duruma olduğunu ve Wimbledon'da yaşadığı sorunların her tenisçinin başına gelebilecek dönemsel sorunlar olduğunu söylemiş. Geçen zamanın Federer'in oyununa etkilerinin olacağını ama her mağlubiyetin arkasından da bitiş senaryolarının yazılmasının saçma olduğunu söylemiş. Biz de farklı düşünmüyorduk zaten.

- Nadal'ın antremanlarında tanıdık bir yüz var; Toni Colom. "Nereden tanıyoruz?" diyecek olursanız, Colom Nadal'ı çocukluğunda çalıştırmış bir isim. 2009 sonundaki 3 haftada da yine Nadal ile çalışmış ve deyim yerindeyse sert kort sezonu öncesi mucizeler yaratmıştı. Hala Nadal'ın Doha'da çok çok iyi oynadığını düşünüyorum. Colom sert kort sezonu öncesinde iyi bir seçim olmuş. Bu tabi ki Nadal'ın amcasından ayrıldığı anlamına gelmiyor. Et tırnaktan ayrılmaz, süper amca yine iş başında. Yakından izleyenlerin de bildiği üzere Toni Nadal dönem dönem Francisco Roig, Albert Costa ve Toni Colom gibi farklı çalıştırıcıların görüşünü ve yardımını almaktan çekinmeyen biri. Hatta Grand Slam haricindeki Avrupa dışı turnuvalara gitmek istemediğinden genelde yeğenini bu saydıklarımdan birine emanet etmeyi tercih ediyor.

- Çalıştırıcısı ile yollarını ayıran Murray'in ise Adidas oyuncu geliştirme programının çalıştırıcısı olan Darren Cahill ile çalışacağı söylentisi var. Murray bu söylentileri yalanlamasa da benim Cahill'in bir küçük cevze olup diyar diyar gezme konusunda istekli olmasına dair şüphelerim var açıkçası.

- Wawrinka ise Federer'in eski çalıştırıcısı olup son olarak Girigor Dimitrov'un kahrını çekmekten bıkmış olan Peter Lundgren ile anlaşmış. Bunu daha önce söylemiş miydik bilmiyorum. Lundgren Wawrinka'nın hırsından ve isteğinden etkilenmiş. Lundgren'in yüzünü kafalarında canlandıramayanlara bir ipucu vereyim; kendisi AO 2005'te Safin'in çalıştırmış olup bu turnuvada Safin tişörtü ile ekranlara gelen tombalak şahıstır.

Hiç yorum yok: