6 Ağustos 2010 Cuma

Tekrar Sakatlanmayanlar, Rövanş Alamayanlar, Şaşırtmayanlar

Washington'da dün (bugün??) sakatlıktan kurtulmuş gibi görünen isimlere rastladık. Bunların en önemlisi uzun süredir devamlılık belirtisi göstermeyen Gilles Simon oldu. Simon Andy (kendi deyimiyle "Hendi") Roddick'i 6-3'lük iki set sonunda ilk 10 dışına itti. "Roddick düşer" dediğim yazımın mürekkebi kurumadan daha. Andy de 4 hafta üst üste oynayacaklar arasındaydı ve her turnuvada başarılı olması beklenemezdi. Roddick'in ilk 10'a dönebilmesi ile ilgili tek umut ışığı sezon sonunda koruyacak puanının olmayışı, geçen yıl sezon sonunda uzun bir dönemi dinlenerek geçirmiş olması.

Bir başka "tekrar sakatlanmayan" isim ise Nalbandian. Sakatlanmayı geçtim önüne geleni deviriyor ki US Open öncesi süpriz isim arayışlarımıza da ilaç gibi geldi. Zaten Nadal'a da ters gelmesi ile meşhur bir isim. Daha ne isteriz ki?

Washington'daki turnuvanın tablosu bir masters tunuvası kadar kalabalık. 3. tur maçları sonucunda Berdych yine zorlanarak da olsa kazandı maçını. Geçtiğimiz haftaların toprak şampiyonu Golubev'i geçti. Onun dışında bir süredir omzundan sakatlık yaşadığı söylenen Isner, ikinci baharını yaşayan Malisse'ye kaybetti. Isner Toronto'da oynamaz diye düşünüyorum. US Open öncesi toparlanabilmek için son şanslar bunlar.

Yenilgi üzerine yenilgi alan Cilic ise bu sefer seri başı olmasının hakkını verip son zamanların formda ismi Fish'i 3 sette de olsa geçmiş.

San Diego'da ise Zvonareva'nın elemelerden gelen Vandeweghe'ye yenilmesi haricinde süpriz denilebilecek sonuç yok. Hantuchova'nın Zheng'i ezmesi, iyi oynayabilen bir Hantuchova söz konusu olunca çok da şaşırtıcı değil bence. Diğer çeyrek finalist isimler ise Kuznetsova ve Pennetta oldu. San Diego'da yenilgi alan son zamanların dikkat çeken ismi Davenport ise partneri Huber ile çeyrek finalde turnuvaya veda etti.

Yıldız oyuncular anlamında İstanbul Cup + Wozniacki olarak şekillenen E-Boks'da ise bizleri şoktan şoka sürükleyen Chakvetadze çeyrek finali görürken, Wozniacki Benesova karşısında 3 sette kazandı. İpek'in maçı bugün için planlanan son maç olduğundan ve ondan önce başlayacak olan Wozniacki maçı yerel saat ile 20.00'de başlayıp bir de bu maçta İpek'in rakiplerinden Julia Gerorges oynayacağından ve iki maç arası makul bir bekleme süresi olması gerektiğinden İpek sanırım korta hiç çıkamayacak bugün. Wozniacki'yi prime-time'da oynatmanın yan etkileri bunlar hep. Bir organizasyonsuzluk, bir gariplik.

ATP


Thursday, 5 August

Singles - Third Round
[1] T Berdych (CZE) d [16] A Golubev (KAZ) 63 57 75
[13] G Simon (FRA) d [2] A Roddick (USA) 63 63
[3] [WC] F Verdasco (ESP) d [Q] R Sweeting (USA) 64 75
[4] M Cilic (CRO) d [15] M Fish (USA) 64 46 62
X Malisse (BEL) d [5] J Isner (USA) 64 36 76(5)
[8] M Baghdatis (CYP) d I Marchenko (UKR) 63 67(5) 63
J Tipsarevic (SRB) d A Falla (COL) 63 64
[WC] D Nalbandian (ARG) d M Chiudinelli (SUI) 61 60

Doubles - Quarter-finals
T Berdych (CZE) / R Stepanek (CZE) d A Golubev (KAZ) / D Istomin (UZB) w/o (Golubev - fatigue)

WTA

Amerika'da durum;

Singles - Second Round
(Q) Coco Vandeweghe (USA) d. (3) Vera Zvonareva (RUS) 26 75 64
(5) Flavia Pennetta (ITA) d. Maria Kirilenko (RUS) 64 76(5)
Svetlana Kuznetsova (RUS) d. Sara Errani (ITA) 61 67(5) 75
Daniela Hantuchova (SVK) d. Zheng Jie (CHN) 62 61

Doubles - Quarterfinals
(4) Kirilenko/Zheng (RUS/CHN) d. U.Radwanska/Scheepers (POL/RSA) 63 60
Mattek-Sands/Yan (USA/CHN) d. (WC) Davenport/Huber (USA/USA) 76(5) 64


Avrupa'da durum:

Singles - Second Round
(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. Iveta Benesova (CZE) 46 62 60
(6) Polona Hercog (SLO) d. Anne Keothavong (GBR) 46 60 64
Sorana Cirstea (ROU) d. (WC) Katarina Srebotnik (SLO) 75 46 62
(Q) Anna Chakvetadze (RUS) d. Anna Lapushchenkova (RUS) 63 64

Doubles - Quarterfinals
(1) Goerges/Groenefeld (GER/GER) d. Kondratieva/Lefèvre (RUS/FRA) 62 62
(4) Diatchenko/Poutchek (RUS/BLR) d. Barrois/Malek (GER/GER) 62 76(6)

Hiç yorum yok: