7 Ağustos 2010 Cumartesi

Rogers Cup: Erkekler Kurası

Dün erkekler kurasını turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan Rafael Nadal çekti. Nadal'ın çeyreğinde Roddick var, ki son form durumunu göz önüne alırsak Nadal için iyi kura sayılır. Gerçi Roddick'ten önce 2. turda Wawrinka, 3. turda Querrey gibi rakipler onu bekliyor olacak muhtemelen. Ayrıca Roddick'in çeyrek final yoluna taş koyabilecek isimler var Cilic ve Tipsarevic gibi.

Nadal ile Federer tabii ki aynı yarıda değil. Nadal'ın yarısında bu sene Wimbledon'da 3 sette mağlup ettiği Andy Murray bulunuyor. Murray'nin çeyreği açık ara en zor çeyrek, bunu söyleyebilirim. Malisse, Lopez, de Bakker, Monfils, Gonzalez, Ferrer, Nalbandian, Gulbis ve Soderling... Vay vay demek istiyorum. Ki Gonzalez-Monfils ve Ferrer-Nalbandian ilk tur eşleşmeleri burada. Murray'nin potansiyel 2. tur rakibi de bugün Washington'da yarı final maçına çıkacak olan Malisse. Nalbandian da bu çeyrekteki bir diğer Washington yarı finalisti. İnanılmaz zor çeyrek olmuş. Kimin geleceğini tahmin etmek çok çok zor, bir şey diyemiyorum.

2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, açık ara en kek çeyreği bulmuş kendine ilk 4 seribaşı arasından. Baghdatis, Verdasco ve Melzer çeyrekte Djokovic'in en zorlu görünen rakipleri, ki bu oyuncular son zamanlarda maç kazanmalarına rağmen Djokovic'e rakip olacak bir oyun oynamaktan çok uzaklar. Onun dışında Davydenko ve Stepanek gibi çok formsuz ve sakatlık dönüşü yapan oyuncular... Ayrıca geçen sene Gonzalez ile harika bir maç oynayan genç Kanadalı Milos Raonic yine wild-card'ı kapmış. İlk turdaki rakibi Victor Hanescu, ki kazanabilme ihtimali var bence...

Djokovic'in yarısındaki Federer'in kurası orta şeker olmuş. 2. turda Falla ile oynama ihtimali bulunuyor, bu dikkatimi çekti ilk kurasında. 3. turda da Wimbledon sonrası harika bir toprak sezonu geçiren Nicolas Almagro bulunuyor. Sert korta geçiş kolay değil tabii ki, ondan da bir şey beklemiyorum şu turnuvada. Wimbledon'da Federer'i yenen Berdych bu çeyrekte. Washington'da organizatörlerle takışmıştı Çek raket. Malisse ile oynadığı maça dayanarak çim korttaki formunu epey kaybettiğini söyleyebilirim. Olası bir eşleşmede Federer bu sefer alır diyorum. Stakhovsky-Gasquet ve Dolgopolov-Petzschner eşleşmeleri de ilginç olmuş. 4 oyuncu da son zamanlarda sakatlık problemleriyle uğraşıyorlar. Bir de Youzhny-Simon eşleşmesi var tabii. Youzhny sezon başlarındaki formunu kaybetti şu sıralar, belki sert kort ona da iyi gelebilir. Simon bu sene bir türlü form yakalayamadı ama sonunda favori zemini olan sert zemine geçildi. Washington'da çeyrek finalde Nalbandian'a karşı oynadığı maçta pek iyi gözükmediğini söyleyebilirim ama yine de...

Sonuç olarak ilk 4 seribaşının çeyreklerini en zordan en kolaya Murray, Nadal, Federer ve Djokovic diyerek sıralayabilirim. (Nadal ve Federer'in kura zorluklarının yakın olduğunu belirteyim, Federer çeyreğinde formsuz, sakat daha çok oyuncu olduğu için Nadal'ı öne koydum)

Hiç yorum yok: