3 Nisan 2010 Cumartesi

Miami: Erkekler Finali Berdych-Roddick

Miami'de erkeklerde finalin adı dün oynanan maçlar sonrasında Roddick-Berdych oldu. Roddick, yarı finalde Nadal'ı 3 sette geçerken, Berdych, Soderling karşısında sadece 4 oyun bıraktı.

Ben, dün bu 2 maçtan sadece Nadal-Roddick maçını izleyebildim. İlk setin hemen başında, Roddick'in çok fazla 2. servise düştüğü bir oyunda servis kırmayı başardı Nadal ve bu servis kırmayı setin sonuna kadar muhafaza ederek seti 6-4 kazandı. Roddick, bu sette sadece topu karşıya gönderir ve iyi servisleriyle puan alırken, Nadal özellikle forehand winner'larda ezici bir üstünlük sağladı rakibine. İkinci setin ortalarına kadar da bu dominasyon devam etti aslında. Lakin, Roddick sette 4-3 önde ve Nadal servisiyken, oyununda birkaç vitesi bir anda arttıran Roddick art arda muhteşem vuruşlarla maçta ilk kez servis kırdı ve seti 6-3 kazandı. Buraya kadar Nadal'ın oyundan düşmesi söz konusu değildi. Roddick, 4-3'teki oyunda muazzam oynayıp, iyi oynayan Nadal'ın servisini kırmıştı. Lakin, son sette Roddick ilk setteki tenisine, benzer bir tenis oynadı. Setin başında 1-0 öndeyken servis kırma puanı kaçırdı Nadal. Bir sonraki oyunda da birkaç basit hata yaparak servisini kırdırdı. 4-3'te Roddick servisinde 40-40'ı yakalasa da bir daha bir türlü servis kırma puanına ulaşamadı Nadal ve sonda bir kez daha servis kırdırarak maçı 4-6 6-3 6-3'lük setlerle kaybetti.

Roddick'in 10-15 dakikalık iyi oynadığı bir periyot vardı ama Nadal özellikle 3. setin başlarında kötü oynayan Roddick'e karşı servis kırma puanı harcayıp, sonra da kendi servisini kırdırdı ve maçı adeta kendi elleriyle ikram etti. Roddick'in övülecek bir yönü varsa, kesinlikle servisleriydi. İlk sette o servis kırdırdığı 1 oyun dışında hiçbir anda servis performansını düşürmedi. Bunu takdir etmeliyiz. Nadal'ın kupa hasreti 10 ay oldu ve şu anda elinde bulundurduğu ünvanlar Monte Carlo, Barcelona ve Roma. Bunların hepsi Nisan ayı içerisinde oynanacak turnuvalar. Nadal'ın bu ayın sonundan kaç ünvanla çıkabileceğini izleyip göreceğiz...

Berdych ise, akşam seansında İsveçli Soderling'i 6-2 6-2 ile geçmeyi başardı. Soderling'in bolca basit hata yaptığı, Berdych'in hafta boyunca oynadığı tenisi, bu maçta da oynadığı söyleniyor. Çek raket maçta hiç servisini kırdırmamış ve Soderling gibi iyi bir servisçi olarak sayabileceğimiz bir ismin 4 kez servisini kırmış.

Finalde, Roddick ve Berdych yarın karşı karşıya gelecekler. Indian Wells'te de Roddick finaldeydi ve karşısında sürpriz bir oyuncu vardı. Roddick, o sürpriz oyuncu olan Ljubicic'e 2 tie-break sonunda mağlup olmuştu. Berdych, 2005 Paris'te masters kazanmıştı. O yıldan sonra ilk kez böyle bir şans yakalıyor. Ayrıca, Miami'yi 1991 yılından beri ilk 10 dışından bir raket kazanmıyor. Bunu yapma şansı da yakaladı bu finalle birlikte. İstikrarsız Berdych, bu hafta boyunca istikrarlıydı en azından. Turnuvadaki genel oyununu yarına da yansıtırsa ben kazanabileceğini düşünüyorum. Roddick'in de ev sahibi desteğini küçümsememek gerek. Nadal maçında bile stadyum "Andy, Andy!" diye inlemişti, ki bu maçta daha da büyük bir destek gelecektir Amerikalı rakete.

Hiç yorum yok: