1 Nisan 2010 Perşembe

Miami: 9. Gün

Miami'de çarşamba günü 2 kadınlar ve 2 erkekler çeyrek finali maçı oynandı. Henin, Clijsters, Nadal ve Roddick kazanan isimler oldular.

Günün ilk maçında wild-card ile turnuvaya katılan Henin, 2 numaralı seribaşı Wozniacki ile oynadı, ki izleyebildiğim tek maç buydu dünden. Wozniacki, maç boyu Henin'i fazlasıyla zorladı. İlk sette 6-5 önde kendi servisinde 30-0'ı yakalayan Henin, buradan 4 puan üst üste kaptırınca set tie-break'e gitti. Tie-break'te de üstün oynayan Wozniacki, seti kaptı. Henin, sakatlık molası aldıktan sonra maçı Wozniacki'nin alacağına dair inancım artmıştı. Hatta 3-3'te servis kırma puanlarını kaçırana kadar bu inancım da devam etti. Bu oyunda servis kıramayan Danimarkalı, bir dahaki oyunda kendi servisini kırdırınca set 6-3'le Justine'e gitti. Son sette de Wozniacki'nin 1 kez servisini kıran Henin, 4. turnuvasında yarı final görmüş oldu.

Henin'in yarı finaldeki rakibi Clijsters. Klasik bir maç bizleri bekliyor. Bu ikili bu sene başında Brisbane'de, bence sezonun şu ana kadarki açık ara en güzel kadınlar maçını oynamışlardı. Umuyorum, en azından ona yakın kalitede bir maç olur. Clijsters, o maçı final tie-break'inde kazanmayı başarmıştı. Henin'in rekabette 12-11'lik üstünlüğü bulunuyor ama ITF'te oynadıkları 2 maçı çıkarırsak Clijsters bir farkla öne fırlıyor. Henin de Clijsters da bu turnuvada iyi gözüktüler ama ben Clijsters'ın kazanacağını düşünüyorum. Henin, Wozniacki karşısında çok zorlanırken, Clijsters buraya kadar hiç tehlike yaşamadı. Tabii, böyle maçlar çok farklı ve turnuva boyunca oynanan maçlar, bu tarz maçlara etki etmeyebiliyor ama biraz da Clijsters'ın kazanmasını istediğimden sanırım bu tahminim. Sonuç ne olursa olsun tenise doyacağız, o kesin...

Erkeklerde adamım Rafa Nadal, engelleri bir bir aşıyor. Dün gece ben yatağımda uyurken Tsonga'yı 6-3 6-2 ile devirmiş İspanyol. 10 dakikalık özeti izledim ve maç yorumlarını okudum. Tsonga, anladığım kadarıyla ilk 5-6 oyunda epey iyi oynamış. 3-2'de Nadal'ın servisini epey zorlayıp kıramadıktan sonra çözülme yaşamış. Oradan sonra 7 üst üste oyun kaybeden Tsonga, bir anda 3-6 0-3 geriye düşmüş, ki bunda Nadal'ın da payı büyük gibi görünüyor. Sık sık fileye geldiği ve güzel voleler vurduğu görülüyor özetlerden. Forehand kanadında yine özel şutlar çıkarmış... Ama bunları sezon başından bu yana az çok görüyorduk zaten; bunun yanında dikkat çeken Nadal'ın korttaki hareketliliği. Aslında kendi standartlarının üstünde basit hata yapıyor ama buna rağmen savunması etkileyiciliğini koruyor. Toprak kort sezonunda bu basit hata sayısını da aza çekmeyi başarabilirse, Nadal'dan klasik bir toprak sezonu bekleyebiliriz. Bu turnuva için de tahminim var ama yazmıyorum buraya. Indian Wells'te yazdık; çocuk gitti Ljubicic'e kaybetti. Azıcık çenemizi tutalım.

Nadal'ın rakibi ballı Roddick, Almagro'yu iki sette rahat geçti. Bir insan 2 masters üst üste final ve yarı finale gelene kadar hiç mi kendinden kağıt üstünde güçlü bir raketle oynamaz. Üstelik top 5'in dışında bir oyuncu olarak... Bunda tabii Djokovic, Murray ve Federer'in de payı var ama şansını kabul etmek gerekiyor Amerikalının. Nihayet bu uzun süreçten sonra kendi üstündeki bir raketle oynayacak. Rafael Nadal'la... Roddick, gördüğüm kadarıyla iyiden iyiye bir Andy Murray olmaya başlıyor ama onu söyleyeyim, gidişat iyi değil. Wimbledon'da övdük, rallilere girmesini takdir ettik ama topu çok fazla öldürmesi de aşırıya kaçabilir. 2 sene önce şu ikili şöyle bir durumda karşılaşacak olsa çok farklı bir maç izlerdik, şimdi çok farklı bir maç izleyeceğiz. Nereden nereye...

Bugünün programı;

Bartoli-Williams (maç oynandı, Williams 6-3 6-4 ile kazanıp finale çıktı)
Berdych-Verdasco (maç oynanıyor, Verdasco setlerde 1-0 önde ve ikinci sette break avantajı var)
Youzhny-Soderling (TSİ 02.00)
Clijsters-Henin (TSİ 04.00)

2 yorum:

f ı R a t dedi ki...

Perşembe gecesi futbol ve kurtlar vadisinden iyice tiksindiğim için tenis seyredeyim dedim. İyi ki de seyretmişim. Berdych ile verdasco oynuyordu. Verdascoyu önceden seyrettiğim için iyi kötü bir fikrim vardı. Fakat berdyh ilk defa seyrettim.
Maça verdasco çok iyi başladı. Özellikle forehand ine aldığı zaman baya tehlikeli oluyor. Berdych ise bana çok garip geldi. Bu adam bu oyunla nasıl Federer i eledi anlamadım. demekki Federer de bir sorun var sanırım. Berdych gördüğüm kadarıyla tam bir toprak kort oyuncusu. Sabırlı ve uzun rally oyunlarında başarılı. Verdasco yu yenmesi bana göre sürpriz oldu. Nerdeyse hiç atak yapmadan tamamen savunma oyunu ile maçı aldı Berdych. Bundan sonraki turda işi gerçekten zor. Soderling ile yarıfinal oynayacak. Soderling bu adama topu göstermez sanırım. Bahis oynayanlara tüyo olsun:)

kirpi dedi ki...

Berdych sertte de iyidir aslinda ama cok dengesiz. 2009 Avustralya Acik'ta Federer ile olan maci 5 sete gitmisti, eliyordu neredeyse 4. turda. Birisi hakkinda "yillarin oyuncusunun yetenegi ama 3 yasindaki cocugun beyni var" diye yazmisti. Dogrudur biraz.