29 Mart 2010 Pazartesi

Miami: 6. Gün

Miami'de 6. gün geride kalırken kadınlarda 3. tur maçlarının tamamı, erkeklerde ise 3. tur maçlarının yarısı tamamlandı. Bu kez kadınlardan başlayalım.

Pek sürpriz sonuç olduğunu söyleyemiyorum, ki ilginç aslında bu. Genelde WTA'de top oyuncuların erken elendiğine şahit oluruz hep. Geçen hafta Indian Wells'te de klasik bir WTA haftası olmuştu. Ama bu kez önemli favoriler diyebileceğimiz raketler çoğunlukla yollarına devam ediyorlar. Indian Wells şampiyonu Jelena Jankovic, 3. tur maçında Vesnina'yı 2 sette geçti. Yine Indian Wells'te iyi iş çıkaran top 10'un yeni ismi Sam Stosur, burada da 4. tura yükseldi. Turun en çekişmeli maçını beklediğim Clijsters-Peer maçı ise, beni feci halde yanılttı. Clijsters 6-0 6-1 kazandı maçı ve formunun zirvesinde olan Peer'i ezdi geçti. Diğer favori raketler Azarenka, Henin, Zvonareva ve Wozniacki de yollarına devam ediyorlar. Ortada olan Pavlyuchenkova-Schiavone maçı vardı. Onu da bu sene yavaş yavaş çıkış yaptığını hissettiren junior efsanesi 18 yaşındaki Pavlyuchenkova zorlanmadan kazandı. Umutluyum ben bu hanım kızımızdan.

Güzel maçlar vaat ediyor kadınlar 4. turu... Özellikle tablonun altında oynanacak 4 maç da sonucu kestirilmesi güç maçlar. Jankovic-Stosur, Clijsters-Azarenka, Henin-Zvonareva ve Pavlyuchenkova-Wozniacki... Üst tarafta ilk 2 turda zorlanmayan Wickmayer ve Venus turnuva öncesinde olduğu gibi oradan yarı final adaylarım. Kuznetsova'yı da küçümsememek lazım tabii. Ne olursa olsun burada 1 numaralı seribaşı Rus raket.

Erkeklerde tablonun alt tarafındaki 3. tur maçları oynandı. Burada elenen seribaşı var ama büyük sürpriz yok. Zira elenen seribaşı Tommy Robredo. Marsel İlhan'ın geçen sezon mağlup ettiği Alman Benjamin Becker, Ljubicic'in çekilmesiyle kazandığı maçtan sonra kurasını güzel açmıştı, değerlendirdi fırsatı. Ortada gözüken maçta, Almagro, Chardy'i 3 sette yenmeyi başardı. Onun dışında seribaşı raketlerin hepsi kazandı. Tsonga, Roddick, Bellucci ve Ferrer maçlarını 2 sette bitirirken; Ferrero-Isner ve Nadal-Nalbandian maçları 3 sete gitti. Isner'in bir önceki tur ecel terleri döktüğünü livescore'dan görünce ve maç sonrası yorgun göründüğü raporlarını okuyunca iyi bir orandan Ferrero'ya bahis yapmıştım söylemesi ayıp. Yüzümü kara çıkarmadı İspanyol. 3 sette geçti Isner'ı ve bu sene Güney Amerika mini toprak sezonunda yakaladığı ritmi, Amerika sert kort sezonuna da taşıdığını gösterdi. Dün sınavlarım dolayısıyla izleyebildiğim tek maçta ise, Nadal, Nalbandian'ı ilk setini tie-break'te kaybettiği maçta 3 sette geçti. Son 2 set skoru 6-2 6-2... Nadal, ilk sette çok panik gözüktü ve fazla basit hata yaptı. Nalbandian'ın da vuruş ritmi ve özgüveni servisini korudukça yukarıya doğru çıktı ve tie-break'te ilk seti almayı başardı. İkinci sette durum 2-2'yken Nadal servisinde 2 servis kırma puanını kurtardıktan sonra uyandı ve arkasından Nalbandian'ın servisini kırdı. Bu andan sonra Nadal, çok iyi oynamasa da basit hata yapmayarak ve topu oyunda tutarak, ara ara güzel winner'larla rahat bir galibiyete gitti. Zira karşı tarafta ilk sette yaptığı basit hatanın 2-3 katını yapan ve yorulmuş gözüken (sürpriz değil) bir Nalbandian vardı. Maç sonrası röportajında da buna değendi zaten Rafa. Rakibinin ikinci sette kendisinden biraz daha yorgun gözüktüğünü söyledi...

Alt taraftaki 4. tur eşleşmeleri de belirlenmiş oldu böylece. Nadal, vatandaşı Ferrer ile oynayacak. H2H'de 8-3 Nadal üstünlüğü var ama Ferrer 2007'de Nadal'ı üst üste iki kez, üstelik US Open ve sezon sonu şampiyonasında (ve sert kortta) geriden gelerek yenmeyi başarmıştı. Ama Ferrer o zamanki formunda değil. En azından sert kort özelinde. Nadal'ın kazanmasını bekliyorum. Nadal bu maçı kazanması halinde çeyrek finalde Tsonga-Ferrero galibiyle oynayacak, ki bu maçın tahmini biraz daha güç. Oyun görüşü, kalitesi olarak Ferrero'nun üstünlüğü bence tartışılmaz ama sert kortta her zaman Tsonga'nın favori olduğunu da söylemek lazım. Üstelik, Ferrero son aylarda çok ama çok fazla maç oynadı ve önünde geçen sezondan koruyacağı neredeyse hiç puan olmayan bir toprak sezonu onu bekliyor, ki Ferrero için bu çok büyük bir nimet. Enerjisini oraya saklayacağını tahmin ediyorum. Hatta oraya saklaması gerektiğini düşünüyorum. 30 yaşında bir tenisçinin toprak-sert-toprak geçişini yapması, 20-25 yaşındaki bir oyuncudan daha kolay yapması pek mümkün değildir zira...

[4] R Nadal (ESP) d [WC] D Nalbandian (ARG) 67(8) 62 62
[6] A Roddick (USA) d S Stakhovsky (UKR) 62 61
[8] J Tsonga (FRA) d [28] P Kohlschreiber (GER) 62 75
[12] J Ferrero (ESP) d [17] J Isner (USA) 62 36 63
[15] D Ferrer (ESP) d [24] I Karlovic (CRO) 76(5) 63
B Becker (GER) d [18] T Robredo (ESP) 16 64 76(1)
[27] T Bellucci (BRA) d O Rochus (BEL) 63 64
[33] N Almagro (ESP) d J Chardy (FRA) 62 67(9) 63

[2] C Wozniacki (DEN) d [32] M Kirilenko (RUS) 16 61 64
[4] V Azarenka (BLR) d L Safarova (CZE) 64 62
[7] J Jankovic (SRB) d [28] E Vesnina (RUS) 76(3) 63
[9] S Stosur (AUS) d V Razzano (FRA) 64 57 61
[11] V Zvonareva (RUS) d S Errani (ITA) 62 63
[14] K Clijsters (BEL) d [17] S Peer (ISR) 60 61
[22] A Pavlyuchenkova (RUS) d [15] F Schiavone (ITA) 75 63
[WC] J Henin (BEL) d [26] D Cibulkova (SVK) 64 64

Hiç yorum yok: