31 Mart 2010 Çarşamba

Biraz da Ciftler

Ciftler hakkinda pek fazla haber veya post goremiyoruz. Sebebi basit, cunku ciftler maclari yayinlanmiyor. Aslinda bu kisir dongu gibi bir sey; maclar yayinlanmadigi icin oyuncular taninmiyor, oyuncular taninmadigindan insanlar ilgi gostermiyor, ilgi olmayinca da maclar onemsenmiyor. Izlenmeyen maclar hakkinda yorum yapmak olmaz tabi ama yine de olan bitene deginelim biraz. Teklerden tanidigimiz bir suru isim var zaten.

Erkeklerden baslayalim. Gecen haftanin sampiyonu Nadal-Lopez cifti bu hafta mitoz bolunerek iki cift olarak Miami'ye geldiler. Nadal ve eskiden beri tanidigi arkadasi Bartolome Salva-Vidal birlikte oynadilar ancak embriyoluktan beri birbirlerini taniyan Bryan-Byran ikilisi karsisinda adeta rezil kepaze oldular. Mac 6-0 ve 6-3'luk setler ile bitti. Bu skora en cok katki yapan oyuncu ilk sette sayisiz ayak hatasi yapan, hatta bir oyunda tam 3 kez ayak hatasi yapan ve bunlarin birinde cift hataya sebebiyet vermeyi beceren Salva-Vidal'di izleyenlerin soylediklerine gore. Bu kadar cok ayak hatasi olunca ikilinin ciddiyeti de elden gitmis ve eglenme havasinda maci tamamlamislar. Salva-Vidal, Nadal ile akran olmasina ragmen su an inaktif ve kendi tenis okulu ile ilgileniyor. Bir de arada Nadal'in antreman partnerligini yapiyor. Nadal'in iyi bir arkadasi iseniz inaktif de olsaniz korta cikarsiniz. Hatta fazla ayak hatasi yapmazsaniz Francisco Roig gibi 41 yasinda olsaniz bile cikip Novak Djokovic - Dusan Vemic ikilisini yenebilirsiniz. Mac boyle hezimet bir skorla noktalaninca en meshur ciftler takimlarindan biri olup su an siralamada 2 numarada olan Bryan kardesler de gecen hafta ilk turda elenmelerinin yaptigi sarsintiyi atlatmis oldular. Bryanlar gecen hafta ilk turlarin tehlikeli adami Kohlschreiber ile son haftalarda iyi tenis oynayan Berdych'ten olusan ekibe yenilmislerdi. Bryan ikilisi bu turnuvada ceyrek finale kadar geldi.

Gecen haftaki sampiyonlugundan sonra ciftlerde kariyerinin en yuksek siralamasi olan 38 numarayi goren Marc Lopez bu hafta Thomaz Bellucci ile katildigi turnuvada ikinci turda elendi. Yenildikleri cift Dlouhy-Paes cifti. 3 nolu seri basi olan bu cift gecen hafta ilk turda Nadal-Lopez ciftine elenmislerdi. Bir nevi intikam almis gibi oldular. Gecen hafta Ispanyol ikiliye bir turnuva finalinde ikinci kez kaybeden 1 nolu seribasi Nestor-Zimonic ikilisi ise bu hafta bir baska Ispanyol ciftin kurbani oldu ve Almagro-Robredo ikilisine ikinci turda elendi. Galibiyetleri ile ceyrek finale cikan Ispanyollar, ikiz olmadiklari halde Bryanlardan bile daha fazla birlikte gorunmeyi basaran Feliciano Lopez-Fernando Verdasco ikilisi ile karsilasacaklar bugun. Lopez-Verdasco ciftinin ikinci turda 6 Nolu seri basi olan Aspelin-Hanley ikilisini yendiklerini belirtelim.

Haftanin supriz isimlerinden Benjamin Becker ise partneri Michael Kohlmann ile 5 nolu seribasi cift olan Kubot-Marach ikilisini ilk turda turnuva disina ittiler ve devam edip ceyrek finale geldiler. Bu yilin basinda parlayan Clement ise bu turnuvada genel olarak iyi oynayan Tsonga ile ceyrek finale geldi ve bu yolda 7 nolu seribasi cift olan Cermak-Mertinak ikilisini yendi. 4 nolu seribasi cift olan Bhupathi-Mirnyi ikilisi de ceyrek finale gelirken Querrey-Isner ikilisini yendiler. Amerikali ikilinin gecen hafta yari finale kadar yukseldigini ve Nestor-Zimonic ikilisine elendiklerini hatirlatalim. Kalan son ceyrek finalist cift olan 8 nolu seribaslari Frystenberg-Matkowski ikilisi ise ikinci turda Andreev-Youzhny ikilisini yendi.

Genel olarak baktigimizda Nestor-Zimonic ikilisi haric onemli seribaslarinin yollarina devam ettigini goruyoruz. Teklerde oynayan oyunculardan ise haftanin iyi performans gosteren isimlerinin ciftlerde de basarili olduklarini gozlemliyoruz. Icimden bir ses kupanin gecen hafta kotu bir sonuc alan evsahibi Bryan ikisine gidecegini soyluyor.

ATP ciftlerinde durum bu. WTA icin de kucuk bir degerlendirme yapabilmeyi umuyorum.

Hiç yorum yok: