30 Mart 2010 Salı

Marsel Guardian'da

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, Marsel İlhan ile Miami'de Pablo Cuevas'ı yendiği maç sonrası bir röportaj gerçekleştirmiş ve kendi yorumlarıyla harmanlayarak bir yazı hazırlamışlar.

Haberi linke tıklayıp kendiniz de okuyabilirsiniz ama İngilizce bilmeyenler için özet olarak çevirelim...

"Top 50 oyuncusu olan Pablo Cuevas'ı geçen Türkiye 1 numarası Marsel İlhan, Temmuz'da Eastbourne'de oynanacak Türkiye-Büyük Britanya serisinde oynayacağı bütün maçları kazanarak bir tarihe imza koyabilir.

İlhan'ın yürüyüşü, her ihtimali imkan dahilinde kılıyor. Çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve Avustralya Açık'taki 2. tur başarısından sonra, bunu Miami'de de tekrarladı.

İlhan'ın kendine güveni, sıralamadaki yükselişinden daha hızlı bir şekilde artıyor. Wimbledon'a kadar ilk 100'e girmeyi hedefleyen İlhan, Büyük Britanya'yı Moldovalar'ın yanına yollama şansına sahip.

İlhan, Pablo Cuevas'ı 2 sette geçtiği maç sonrasında, "Eğer Türkiye olarak, Büyük Britanya'yı yenersek bu, büyük bir sürpriz ve aynı zamanda bizim için tarihi olur. Kazanmak için her şeyi deneyeceğiz. 2 tekler ve çiftler maçımı kazanmaya çalışacağım. Ne olacağını göreceğiz. Servisim, fitness'ım ve mental yapım değişti. Büyük oyunculara karşı oynayacak güvene şimdi sahibim. Andy Murray'e karşı oynamak önemli. O harika bir oyuncu." diyerek, Temmuz'daki seri hakkında görüş bildirdi.

İlhan'ın bu gelişimi, Litvanya'ya kaybedilen Murray'siz serinin ardından Andy Murray'nin takıma dönüş ihtimalini de daha büyük bir ihtimal haline getiriyor.

İlhan, Avustralya Açık'ta Büyük Britanya'nın 2 numaralı oyuncusu Alex Bogdanovic'i yenmeyi başarmıştı. Dünya 125 numarası, James Ward'a 2 kez kaybetmesine rağmen onun 100 basamak üstünde ve ondan daha iyi tenis oynuyor.

Türkiye'nin 1 numarası çim kort sezonunda İngiltere'de Wimbledon, Nottingham ve Queens Club'da oynamayı planlıyor. İlhan, çim kortu sevdiğini ve bu sene Wimbledon'da daha iyi işler yapacağını belirtiyor..."

Hiç yorum yok: