29 Mart 2010 Pazartesi

Odesnik Meselesi

Wayne Odesnik'in doping olayını yazmıştık birkaç gün önce. Dün Miami 3. tur maçında Ukraynalı rakibi Sergiy Stakhovsky'i sadece 3 oyun vererek geçen Andy Roddick, maçtan sonra bu konu üzerine de konuşmuş. Şöyle demiş Amerikalı raket:

"Bundan kötü bir şey olamaz. Bu yapılan açık biçimde hilekarlık. Ve, onu tenisten men etmeliler. Burada bunlar için yer yok."

Roddick ayrıca erkekler tenisinde doping kontrolü anlamında herhangi önemli bir sıkıntı olmadığını da söylemiş, ki haklı. Tenis, son birkaç senede getirilen kurallarla birlikte dopinge karşı en ciddi önlemleri almış olan birkaç spor dalından biri. Hatta bu anlamda oyuncuların özgürlüklerini kısıtladıklarını bile söyleyebiliriz.

Birkaç gün önce tenis hayatını noktaladığını açıklayan ve Wayne Odesnik'in coach'luğunu yapan Guillermo Canas da olay hakkında hiçbir şey bilmediğini söylemiş. Canas, Odesnik'in coach'luğunu bu şubat ayından beri yapıyordu ve Odesnik'in bu doping olayı ocak ayındaki Brisbane turnuvası sırasında olmuş bir şey. Canas diyor ki;

"Bu sabah duydum, ama gerçekten hiçbir şey bilmiyorum. Benim için bu konu hakkında konuşmak oldukça güç, çünkü gerçekten herhangi bir bilgim yok."

Son olarak James Blake'in görüşlerine de yer verilmiş. Blake, Odesnik ile birlikte World Team Cup'ta oynamış bir isim. Şöyle diyor:

"Bu, suçlunun komşunuz olduğunu bilmek gibi bir şey. Wayne, olan bitenler ortaya çıkana kadar harika biri gibi görünüyordu. İnsanlar başarılı olmak için her yolu deniyorlar ve bu üzücü. Kendinizi, adaletli bir alanda oynuyor gibi hissetmek istersiniz. Onu yakalamalarından dolayı memnunum."

Bu kadar söylentinin, kanıtın ardından Wayne Odesnik'in 2 yıl ceza yemeyeceğini söylemek, fazla iyimserce olur. Ayrıca kaybettiği sadece parası ve kariyeri olmayacak Amerikalı oyuncunun. Yukarıda söylenen sözler de -özellikle onu tanıyan biri olarak James Blake'in sözleri- kendisi için bir yıkım olacaktır...

Hiç yorum yok: