6 Mart 2011 Pazar

Davis Cup'tan Son Gün Notları

- Son güne 3-0 ile giren İspanya ve Arjantin serilerini 4-1 ile bitirirken, Rusya 3-0 geride kapattığı ilk iki günden sonra son iki maçı kazanarak seriyi 3-2'ye getirdi.

- Hindistan ilk gün harika bir mücadele gösterdikten sonra ikinci gün çiftleri kaybedince umudunu kaybetmişti zaten. 4. maçta Troicki, Devvarman'a set dahi vermedi. İlk günün içine eden Tipsy ise şu an adına bakmaya üşendiğim bir Hintli'yi 6-0 6-1 ile geçti (ama skoru hatırlıyorum, evet).

- Son maça kalan 3 seri oldu, ki güzel bir şey bu. Özellikle Avusturya'nın geri dönüşü güzeldi ama tamamlayamadılar. 2-0'dan 2-2'ye getirdiler Fransa karşısında. Melzer, Simon karşısında 4. sette servis kırdırarak 4-3 geriye düştükten sonra üst üste 9 oyun kazanarak ve son sette sadece 4 puan bırakarak son maça götürdü seriyi. Orada Fischer, Chardy karşısında ilk seti alsa da ikinci set tiebreak'ini kaybedince gazını da kaybetti. 4 sette kazanan Chardy, ülkesini çeyrek finale taşımayı başardı.

- Kazakistan geri dönüş yapıp tamamlayanlardan oldu. Golubev, Berdych'i 4 sette geçerek seriyi eşitledi. Kukushkin de son maçta Hajek'i 4 sette geçerek Kazakistan'ı Dünya Grubu'ndaki ilk senesinde çeyrek finale çıkardı. Gerçi takımdaki hiçbir oyuncu Kazak değil. Sadece antrenörleri Kazak. Money talks.

- Almanya, Hırvatistan'ı 3-2 ile geçti. İlk 3 maçın hepsi 5 sette bitmişti, ki çiftlerde çok çok kritik olan maçı geriden gelerek alan Almanya büyük avantaj yakalamıştı. Bu avantajı bırakmadılar. Cilic, Kohli'yi rahat yendi ama son maçta Karlovic, Petzschner'e karşı set bile alamadı. Dodig niye oynamadı derseniz, ilk iki gün toplam 10 set oynadı derim.

- Isner'ın mala bağlayıp Capdeville'e 2-0'dan maç verdiği ABD ise işini son maça bırakmadı. Roddick günün ilk maçında Capdeville'i geriden gelerek 3-1 ile geçti ve seriyi 3-1'e getirdi. Son maçı alan Isner noktayı koydu.

Eşleşmeler:

Sırbistan-İsveç
Kazakistan-Arjantin
ABD-İspanya
Almanya-Fransa

8 takımdan 5'i Avrupa'dan. Kazakistan'ı da sayarsak 6 ediyor. Güney Amerika ve Kuzey Amerika'dan da birer takım...

Eşleşmeler 8-10 Temmuz'da. Wimbledon sonrasına denk geliyor. İsveç ev sahibi olacak Sırbistan karşısında. Djokovic oynamazsa geçerler ama Djokovic kesin oynar. Olimpiyat olayı var çünkü. Ama nasıl oynayacağı önemli Wimbledon sonrası. Çok belirsiz bir eşleşme gibi duruyor. Arjantin, Kazakistan'a karşı ev sahibi. Toprak kortu seçip bir güzel yenerler ve yarı finalde Sırbistan-İsveç galibini beklerler. Alt tarafta ABD, İspanya'ya karşı ev sahibi. İspanya bununla birlikte 3. kez deplasmanda bir seri oynamış olacak, çok fazla oldu... Muhtemelen çim kort seçilir. Rafa oynayacağını söylemiş şimdiden. Oynarsa 2 maçını alır, ki İspanya galibiyeti demek bu. Oynamazsa ABD zorlanmaz, zira İspanya'da çimde oynayabilen adam yok Rafa dışında. Almanya, Fransa'ya ev sahipliği yapacak. Bu seri Almanya-Hırvatistan serisine benzer. 5. maça kalmazsa büyük sürpriz olur. Fransa'da Tsonga ve Monfils oynarsa Fransa favori tabii...

Hiç yorum yok: