6 Mart 2011 Pazar

Davis Cup: Son Gune Gelinirken

Tur atlayan 3 takim belli oldu; Ispanya, Arjantin ve Isvec. Ispanya'nin isi son gune birakmayacagi kesin gibiydi zaten ama diger takimlar icin ayni seyi soylemek zor. Isvec Joachim Johansson suprizi, Arjantin ise Nalby'nin "Yahu ne gerek vardi simdi?" dedirten performansi ile islerini ilk 2 gunde bitirdiler. Nalbandian'inki gercekten luzumsuz bir isti bence. Bak Del Potro'ya, yorgunum dedi yatti. Sen daha mi gencsin sanki ondan?

Sirbistan bana gore Hindistan'in yaptigi stratejik hata ile son gune avantajli girdi. Ciftler maci kaybedilecekti buyuk ihtimalle ama o macta bence Somdev yerine Yuki oynamaliydi. Genc cocuk, hem ciftler sonuclari da simdilik daha iyi. Boylelikle son gune Somdev daha enerjik girer ve Troicki'yi zorlayabilirdi. Tipsarevic'i saymiyorum bile. Gecen senenin imkansizliklardan dem vuran sampiyonu Sirbistan'in ilk turda kendi evlerinde Hindistan gibi imkansizligin ve fakirliginin neredeyse din haline geldigi bir ulke karsisinda bu kadar sefil olmasi ise ayri komedi. Sonuc ne olursa olsun, Hint oyuncular ilk turun kahramani oldular bence.

Hirvatistan'i Almanya karsisinda geriye dusuren macta Karlovic bir hiz rekoru kirdi 251 km/s'lik servisiyle ama Russell der ki o konuda bazi izleyicilerin ciddi suphesi var. Video gelince inceleriz demisti ama su ana dek net bir goruntu elde edemedik. Bazi insanlar ciddi ciddi olcum hatasi oldugunu dusunuyorlarmis.



Havaalani hangarinda devam etmekte olan mucadelede ise ev sahibi Avustralya ciftler macini kazanarak umutlarini yesertti. Yine de Fransa tura daha yakin olan taraf.

Sili ise ciftler mucadelesini kaybederek Isner'in sakatligindan faydalanarak tur atlama sanslarini sifira indirdiler. Cek Cumhuriyeti ise ciftleri kazanarak galibiyeti grantiler gibi oldu zira Kazakistan takiminda Golubev hic umut vermiyor. Ilk gun macinda Hajek'i 5 sette zor yenen Golubev, 3. gunde Berdych'e maglup olur diyorum. Berdych, ekurisi Stepanek olmadan da takimi sirtliyor.

1 yorum:

Russell dedi ki...

Karlovic'in 140 yazan ilk servisleri, Dodig'in 231 ile attığı servisi falan varmış. Hatalı olduğu kesin gibi.