10 Mart 2011 Perşembe

Indian Wells Kadınlar Kurası

Kadınlar kurasını yazamadan ilk tur maçlarının yarısı oynandı bile. Bakıldığında dikkat çekici sonuçlar olarak göze çarpanlar var. Kudryavtseva, Cirstea'yı 3 sette geçti. Cirstea elemelerden gelmişti. Errani, Arn'ı Arn'ın maçı ilk sette 6-6 iken bırakmasıyla mağlup etti. Ciddi bir sakatlığı olmalı Arn'ın böyle bir noktada maçı bıraktıysa. Sezona kötü başlayan Date-Krumm, Shvedova'yı geçti 2 sette ve nihayet 'oh' dedirtti. Oprandi de bir başka erken bırakanlardan oldu. Mirza karşısında ilk sette 2-1 gerideyken maçı bıraktı.

Kuraya bakıldığında 1 numaralı seribaşı Wozniacki için işler kolay gözüküyor. 4. turda Kleybanova, çeyrek finalde Azarenka veya Radwanska ile oynayabilir. Yarı finale kadar gelmesini bekliyorum en azından. Dubai-Doha'daki formunu korumayı başarmışsa gelecektir zaten.

Caro'nun yarısında Stosur var. Onun kurası biraz daha zor. 3. turda Hantuchova veya Safina ile oynayabilir. 4. turda Sharapova ve çeyrek finalde Li, Petrova ve Kuznetsova gibi isimlerle karşılaşabilir. Geçen sene burada iyi iş çıkartmıştı Stosur. Bu sene yarı finali görmesi sürpriz olur benim için bu isimler arasından.

Alt tarafta Zvonareva var 3 numaralı seribaşı olarak. Cibulkova, Wickmayer ve Kanepi çeyrek final yolundaki en zorlu rakipleri. Onun tarafında 5 numaralı Schiavone var ki, orada ayrıca biricik Pavlyuchenkova da var. Schiavone'nin yorgun ve formsuz olduğunu düşündüğümüzde Nastya'nın bu turnuvada ileri turları görmesi büyük sürpriz olmaz. Peer de o tarafta tehlikeli olabilecek bir isim.

2 numaralı seribaşı Kim Clijsters. Groth, Bartoli ve Petkovic ile oynama ihtimali bulunuyor çeyrek finale gelene kadar lakin bunlarla bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Avustralya Açık'tan sonra Paris'te biraz formunu kaybetmiş gibi göründü ama geçen sene IW/Miami'de iyi sonuçları vardı. Genel olarak da Amerika sert kortlarında iyi iş çıkartıyor. Çeyrek finaldeki rakibini kestirmek güç. Bir üst çeyreğinde Jankovic, Date-Krumm, Ivanovic, Goerges ve Kvitova var. Jankovic ve Kvitova çok formda özellikle. Kortlar biraz yavaş ama. O yüzden buradan Clijsters'ın karşısına Jankovic'in gelmesini daha olası görüyorum. Eğer olursa Jankovic-Clijsters eşleşmesi de izlemesi güzel eşleşme olur.

Şampiyonluk favorim kolay kurası sebebiyle Wozniacki.

Hiç yorum yok: