18 Nisan 2011 Pazartesi

Monte Carlo: Şampiyon Nadal

Monte Carlo finalinde Nadal, Ferrer'i iki sette geçerek buradaki üst üste yedinci şampiyonluğunu aldı ve tarih yazdı. Daha önce bir turnuvayı yedi kez üst üste kazanan yok.

Hafta boyunca olduğu gibi yine iyi oynamadı Nadal ama karşısında da kendini aşan bir Ferrer olmayınca yakın geçen iki sette işi bitirmeyi başardı. Dün Murray'e karşı oynadığı üç saatlik maçtan sonra bugün biraz daha agresif, toplara sert vurabilen Soderling, Berdych tarzı bir oyuncu olsa çok zor durumlara düşebilirdi ama rakipten yana da bir şansı vardı. Ferrer'in şutlarında güç eksikliği olduğu için fazla da zorlayamadı.

Sezonun ilk toprak turnuvası ve şimdiden Rafa "çok çok yoruldum" demeye başladı ki pek de hayra alamet değil bunlar. Avustralya Açık'tan sonra aldığı bir aylık araya rağmen fiziksel açıdan hala hiç de hazır gibi durmuyor. Normal bir Nadal'ın iki gün üst üste üç saati hiç yorgunluk belirtisi göstermeden çıkartabileceğini biliyoruz ama daha dünkü 3 saatlik maç sonrası şikayetçi oldu bu konudan, ki bugün de 2-2.5 saat arası bir maç oynadı ve eminim epey yorgun hissediyor kendini. Buna rağmen Barcelona'ya katılacağını söyledi. Aslında büyük hata diyemem. Bu sorun oynamadan düzelecek bir sorun olsa o verdiği 1 aylık aradan sonra düzelirdi muhtemelen. Belki oynamak daha iyi gelir. Bilemiyorum, göreceğiz... İlk maçını çarşamba günü oynuyor orada ve muhtemelen çeyrek finale kadar oynayacağı ilk iki maç antrenman havasında geçecek.

Ferrer de burada topladığı puanlarla 6. sıradaki yerini iyice sağlamlaştırdı. Bir mucize olmazsa bu sezon 5 ya da 6. sırada bitirecektir.

4 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

evet bu maçta da anladım ki : ferrer puan ikramını çok seviyor, gerçi bir ara karşılıklı puan ikramlaşmaları oldu ama, ferrer yine daha bonkör çıktı, rafa bile vatandaşının bu nezaketine dayanamadı, kaş ile göz arasında kazanıverdi turnuvayı :))

kirpi dedi ki...

Her ne kadar çok yoruldum dese de bana Miami'de IW'den, burada da Miami'den daha iyi göründü. Miami'de 3 saat maç oynamamıştı. Bir de şu ödül alanlar partisine gidip geç yatması olayı var yarı final öncesi Sky'da söylemişler.

Geçen sene sakat olduğundan çekildi Barcelona'dan işe yaradı. Bu sene sakat olsa yine çekilirdi bence. Sorunu formsuzluk olabilir. HAstalığı esnasında epey enerji kaybetmiştir.

kirpi dedi ki...

Nadal bu Barcelona mevzusu ile ilgili olarak "Tamam Murray maçında yoruldum, finalde de biraz yorgundum ama böyle uzun maçlar insanın hem fiziksel hem de mental kondisyonuna olumlu etki yapar. Hem gencim, sapasağlam adamım, niye oynamayayım ki?" demiş.

Russell dedi ki...

Aynen ondan bahsediyorum. Sakatlığı yoksa oynamak daha iyi bile olabilir.