22 Nisan 2011 Cuma

Stuttgart ve Fas Raporu

Stuttgart'ta yarı final eşleşmeleri biraz önce sona eren Radwanska-Barrois maçıyla belli oldu. Barrois turnuvaya wildcard ile gelip Safarova ve Bartoli gibi önemli isimleri elemiş ve "Umarım annem daha iyi hissediyordur" demişti beyin tümörü sebebiyle sağlık durumu ciddi olan annesine atfen.

Ama bu kez sürpriz olmadı, Radwanska iki sette kazandı. Yine de izleyebildiğim bölümlerde güzel bir oyun oynamayı başardı Barrois. Stil itibariyle çok değişik bir oyuncudur ve severim de. Bütün zeminlerde aynı oyun stiliyle oynamayı başarabiliyor ve bu da ayrıca takdir edilesi. Bugün de çok çeşitli oynamaya çalıştı ama geri çizgi oyununda çok başarılı olan Radwanska oyunu büyük oranda oraya yığınca maçı kazanmayı başardı.

Goerges-Lisicki bir başka çeyrek final maçıydı. Lisicki'nin Li ile bir önceki turda oynadığı maçı izlemiş ve çok beğenmiştim. Benim o uzun sakatlığından sonra gördüğüm en iyi maçıydı açık ara. Goerges karşısında da galibiyet bekliyordum ama olmadı. Lakin bu Lisicki'den değil, Goerges'ten kaynaklıydı. Lisicki yine iyi oynadı ama karşıda da en az onun kadar iyi oynayan ve çok yüksek yüzdeyle ilk servisini oyuna sokan bir Goerges vardı. İzlemesi çok keyifli bir maç oldu.

İzleyemediğim diğer maçlarda Stosur ve Wozniacki; rakipleri Zvonareva ve Petkovic'i geçip yarı finale yükselen isimler oldular. Wozniacki, Petkovic'ten Miami rövanşını da almış oldu böylece. İlk sette 4-1 geriye düştükten sonra üst üste 10 oyun kazanarak 6-4 5-0 öne fırladı ve maçı da 6-4/6-1 ile bitirdi. Stosur ise son set tiebreak'iyle güldü Zvonareva karşısında.

Fas'ta da vasat bir turnuva var. Tek ilgimi çeken Safina orada. İlk iki turu çok çok rahat geçti ve çeyrek finalde de Anastasia Pivovarova ile oynayacak. Safina da Pivovarova da twitter'ın müdavimlerinden ve dün oynanan El Clasico'da ikisi de Real Madrid'i destekliyorlar ve Cristiano Ronaldo'ya olan hayranlıklarını dile getiriyorlardı. Turda Real Madrid destekçileri görmek güzel. Bu iki sempatik kızdan (Real Madrid'i sevmeleri bile tek başına sempatik olmaları için yeterli, evet) kim kazanırsa kazansın iyidir, kazanan yürüsün kupayı da alsın. Zaten Safina yapacak gibi duruyor bunu. Hayırlısı...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Safinayı pek sevmem ama düşüşünden beri küçük Emrah misali kimin karşısına çıksa tekmenin alasını yiyor yazık kıza belki ufak çaplı da olsa bu turnuvayı kazanıp biraz güven kazanır.