8 Aralık 2010 Çarşamba

Kor Olasi Hirsizlar...

...Sampras'in kupalarini supurmusler.

Bu haber her yerde yayinlandi artik. Sampras'in kupalari evini tasima esnasinda biraktigi bir depodan calinmis. Calinan en onemli kupa 94'te kazandigi ilk Avustralya Acik kupasi.

Simdi benim anlamadigim bir sey var. Birisi neden bir seyi calar?

1- Satmak icin. E simdi kim ne yapsin Avustralya Acik kupasini, hem tenis meraklisi biri alacak bile olsa calinti oldugu besbelli seyi neden alsin?

2- Sahip olmayi cok istedigi bir sey oldugu icin. Sampras'in kupalarini bir Sampras fani caldi diyelim. Ama uzdun adami? Oldu mu yani, hangi hayran bunu yapar ki?

Ayni seyler Nadal'in calinan ugurlu saati (gerci sonradan verilenle de slam kazandi) ve bilgisayari icin de gecerli. Hadi bilgisayar neyse de saatin uretimi de bitti benim bildigim. 50 tane yapildi satildi bitti. Bir daha calinsa yanisini yapmak uzun is. Sampras'in isi kolay, zaten replika verdikleri icin yenisi saglanir.

Ba arada laf lafi aciyor; calinan kupanin yenisi verilebilir dedim de aklima ne geldi, Nadal'in 2005'te kazandigini armut formundaki Acapulco kupasinin aynisini getirmek icin turnuva organizatoru gecen sene sezon sonunda Londra'ya gelmisti. Ama orjinali calindigi icin degil. Bizim zeki, Acapulco'dan ayrilirken havaalanina gittigi taksinin arka koltugunda unutmus kupayi. Onun yenisini vermeyebilirlerdi iste. Koca armutu nasil unutursun be adam? Sen saati de kaybettin kim bilir...

Hiç yorum yok: