6 Aralık 2010 Pazartesi

Forget ile Seyirci Üzerine

Cumartesi günü Obradovic maç 2-2 olduktan sonra kortu terkeden seyircilere epey saymıştı. İşine gelmeyen kararlar veren çizgi hakemlerini de vatansever olmamakla suçlamıştı.

Finalden sonra ise Forget seyirci hakkında yorum yapmış. Öncelikle "Forget 'aptal' Sırp taraftarlarına püskürdü" başlıklı bir haber görünce, Forget'in abartı yorumlr yaptığını düşünmüştüm. Ama tam olarak öyle değilmiş.

Forget "17.000 taraftar kortu doldurmuştu. Sırp oyuncuların arkasındaydılar ve bu güzel bir ortam yarattı. Ama bu kadar kalabalığı toparlayınca arada mutlaka 20-30 kadar aptal oluyor ve servis için top ne zaman havaya atılsa ıslıklıyorlar. Bu çok sinir bozucu. Bu tip insanların hiç bir spor alanında olmamaları gerekir. Bu durum aynı zamanda kortta olmanın zevkini de azaltıyor, çünkü sürekli kuralları uygulaması için hakemle tartışma halinde oluyorsunuz. Umarım bu tip insanlardan kurtulunur. Ancak yine de buradaki insanların büyük çoğunluğu çok iyiydi." demiş. Açıklamasının devamında da yenilginin sebebinin seyircilerle ilgisi olmadığını söylemiş.

Kendi adıma bu açıklamada haber başlığında yansıtılan gibi abartı bir taraf bulamıyorum. Olur olmaz yerde haykıran seyirciden hazzeden bir tenissever yoktur herhalde.

2 yorum:

patuli dedi ki...

Keşke Fransız seyirciler arasında da sadece 20-30 kadar aptal olsa.

kirpi dedi ki...

Fransız seyirciler arasında o kadar akıllı var.. :)