9 Aralık 2010 Perşembe

Foto: AO 2011 Cicileri



Nadal Federer, Federer Nadal gibi giyinmisse, Sharapova kimin gibi giyinmistir?

25 yorum:

Adsız dedi ki...

Nike'ın Nadal'a garezi var.

kirpi dedi ki...

Geçen seneki dondurma külahı şortlardan sonra ben buna razıyım.

Bir de tişörtün arkasında Nadal'ın servis hareketini takip eden bir alev deseni var. Videosunu ekleyebilirsem iyi olacak ama embed sorunu var şimdilik.

Adsız dedi ki...

gördüm :D tamam rafa daha genç, federer gibi olgun giydirmelerini beklemiyorum da renk seçimi, giysilerin kesimleri kötü yani. ayrıca o canlı renklerin hiçbir hayrını görmedi rafa :D oturaklı renklerle kazandı hep grand slamleri :)) obsesif rafanın obsesif hayranından selamlar :D

Adsız dedi ki...

bu nadal a ne denir yaa,pess taklidin bu kadarı artık başka birşey demiyorum.federer in us open 2008 kıyafetinin tıpkısı:
http://i56.tinypic.com/2j0mv51.jpg
ama ister federer gibi giyinsin,ister saçını öyle kestirsin,ister onun gibi 4 dil konuşmayı öğrensin yine federer kral yine federer kral işte o kadar.

kirpi dedi ki...

Nadal - Federer kiyafet benzerligi sadece renk bazinda. Yoksa kesim ve desen olarak Rafa yine Rafa. Zaten Federer ve Nadal'in fizikleri farkli oldugundan giysileri ayni tasarlanmiyor. Federer'in degisik bir fizigi var, ust bedeni ince. O nedenle istese de Nadal'in giydigi alev desenli tisortleri falan giyemez. Komik durur. Davydenko'da fazla desenli tisortlerin iyi durmamasi gibi. Nadal'in ise yapili bir ust bedeni oldugundan masallah ne giyse kaldiriyor. Ne kareli, benekli, pacali sortlar giydi, bir agiz tadiyla dalga gecemedim. Palyaco kiyafeti de giyse ciddiyet ayni ciddiyet zaten.

Bir de oyuncular kiyafet konusunda sinirli soz sahibiler, logo kullaniminda falan mesela benim bildigim. Yoksa o dondurma kulahi sortlari Nadal secmemistir. ayrica Federer dumduz kiyafetler giydiginden duz kirmizi tisortun altina gri sort giyen herkes Federer'e benzer zaten. Piyasadaki butun kirmizi tisortleri toplatalim o zaman taklit olmasin :)

kirpi dedi ki...

Hmm. Nadal Fransa Acik'i ya mavi ya da yesil giyerek kazandi. Bu yil mavi-yesil giyerek kazandi. Avustralya Acik'i gunduz acik mavi - pembe, gece siyah-yesil giyerek kazandi. US Open yesil-siyah. Wimbledon malum.

Evet. Demek ki Rafa mavi-yesil-siyah-beyaz giymeli :)

Beril dedi ki...

hahaha yazık ya insanlar gerçekten kompleksli :)

1)kıyafetler arasında sadece renk benzerliği var kırmızı t-shirt çok da yaratıcı bir şey değil yani

2)isviçrede doğsam ben de ana dilim gibi ingilizce, almanca, fransızca bilirdim çok ekstrem bir durum değil yani federerin ki

ayrıca nadal da ispanyolca, katalanca ve ingilizce bildiğine göre bu konuda eşitler

3)son olarak nadal "kral benim" ya da "kral olmak için onun gibi giyinicem, onun gibi saçımı kesicem" dedi de benim mi haberim yok?!?!

gereksiz bir yorum

kirpi dedi ki...

@ beril

Nadal orta derecede Italyanca ve Fransizca da konusabiliyor. Italyanca Ispanyolca'ya epey benziyor zaten. Arada araya Ispanyolca karistirarak da olsa konusabiliyor. Benim cok az Italyancam var, anlayabiliyorum dediklerini :)

Fransizca da Katalanca'ya benzediginden onu da biraz konusabiliyor. Hatta bu sene Fransa Acik'ta konusmasini Fransizca yapti. Amcasi Toni de Fransizca konusabiliyor.

Beril dedi ki...

bunları da biliyorum ama söyleyip de federeri ezmek istemedim :)

kirpi dedi ki...

@ beril

Yok ezmezsiniz. :)

Cok dil konusulan yerlerde tipik bir durum aslinda. Fazlaca dilin orta derecede konusulmasi. Ancak Isvicre veya Kanada gibi yerlerde genelde daha cok bilinip konusulan az sayida dile daha fazla konsantre olma durumu var sanirim.

Beril dedi ki...

zaten ezmek gibi de bir derdim yok ama insanlar öyle sanabilir :)

evet bu ülkelerdeki insanların çok dil bilmesi çok büyük marifet değil, mesela murray bilse takdir ederim ama o enteresan olurdu :)

kirpi dedi ki...

Ben Iskoc aksanini ayri bir dil kabul ediyorum :))))

Beril dedi ki...

hahah evet möri iskoçça konuşuyor zaten ingilizce değil :)

kirpi dedi ki...

Ben ne dedigini anliyorum ama. Iskocca olsa anlamazdim :)

Adsız dedi ki...

siz ne tuhaf adamlarmışsınız ya,hayret ömrümde böylesini görmedim.hiçbirşeyi takdir etmesini bilmezmisiniz siz??bu sizin isviçrede doğdu tabi bilir ehehe diye dalga geçtiğiniz adam var ya,tenis oynamak için isviçrenin fransızca konuşulan kısmına gittiğinde sizce fransızca biliyormuydu?orada kalmayı öğrenmek,fransızcayı öğrenmek,tenis oynayabilmek adına ne zorluklardan geçtiğini hiç okudunuz mu bir açıp ömrünüzde.hiçbir insan 5 dil bilerek doğmaz ömründe anlatabildim mi?federer in 10 yıl önceki röportajını izle ingilizcede 2 kelimeyi bir araya getiremediğini görürsün.ama tabii atıp tutmak kolay.sizin yapamadığınızı başkalarının yaptığını bilip de görmezden gelmek kolay.yorumumdan da çıkara çıkara bir bu lafı iğneyle çekip çıkartmışsınız.anlamazsınız ama söyleyeyim rafael nadal hile hurdayla 35 gs de kazansa,federer in attığı toplara ışık hızıyla da yetişse,yani demek istediğimin tam karşılığı:ağzıyla kuş tutsa yine de Roger FEDERER olamaz.onun efendiliğine,dürüstlüğüne,düzgünlüğüne,klasına,karizmasına,istikrarına ve en önemlisi tenis kalitesine ulaşamaz.tenis tarihinin hatta spor tarihinin hiç görmediği bir sporcu oluşuna ulaşamaz.siz devam edin saçma sapan yazılarınıza gerçekleri gören insanlar da var hala ki ekselansları bugün fans favorite ödülüne hala sahip..

kirpi dedi ki...

"federer in 10 yıl önceki röportajını izle ingilizcede 2 kelimeyi bir araya getiremediğini görürsün"

Federer Nadal kiyaslamasi yapmissiniz da "Federer konusuyor Nadal konusamiyor" diye. Federer 10 yil once 19 yasindaydi. Nadal'in 19 yasindaki haline bakarinca iki kelimeyi bir araya getirebildigini goruyorum ben? Burada bir sorun yok mu sizce? Bu arada Federer'in 19 yasinda Ingilizce konusamiyor oldugunu tespitinin de size ait oldugunun altini tekrar cizeyim ben. Ben cok da hemfikir degilim.

Saydiginiz "baska bolgeye giderek yeni bir dil ogrenme zorlugu cekme" probleminin benzerlerinin hemen hemen her genc sporcu tarafindan yasandiginin farkinda misiniz?

Ben Federer'i kotuluyor falan degilim. Zaten hic bir zaman da kotulemedim. Sadece her iki oyuncuyu da sanki dogumlarindan beri yakindan takip ediyormus gibi "x hakli kazaniyor, y haksiz kazaniyor", "olctum baktim, x y'den daha fazla dil konusuyor, o zaman kesin daha zeki, "saydim x'in y'den daha cok seveni var" gibi temelsiz varsayimlarla ikisi arasinda karsilastirma yapmiyorum. Yapilmasini da sevmiyorum.

Hele su "x y kadar gorulmemis bir sporcu olamaz" lafinin temelsziligine akil sir eerdiremiyorum. Federer'in yapip Nadal'in yapamadigi bir ton sey ve yine Nadal'in yapip Federer'in asla yapamayacagi baska bir ton sey, basari siralayabilirim. Ikisi de ozel sporcular. Birbirlerinin aynisi degiller ve tenis de bu yuzden guzel bir spor zaten. Nadal mumkunse asla Federer gibi olmasin, bunu en cok ben isterim. Cunku ayni sporcuyu iki kez seyredip ne yapacagim ki? Nadal zaten neredeyse turunun tek ornegi bir isim ve kazandigi kupa sayisindan bagimsiz olarak hep oyle kalacak. Aynisi Federer icin de gecerli tabi.

Adsız dedi ki...

Nasıl bir Rafael Nadal nefretidir bu anlamıyorum.Hile hurdayla gs kazandı diye forumlarda yazmak kolay tabii, resmen hukuki bir suç bu. Fans favorite ödülüne gelince tamamiyle kim daha fazla birden fazla oy atıyor ödülü başka da birşey değil.Adaylardan biri Türk tenisçi olsaydı kesin 1. olurdu, nette yapılan anketlere fanların gösterdiği ilgiyle doğru orantılı birşey o kadar.

Adsız dedi ki...

Yukarıdaki yorumlardan sonra balıklama atlama gibi olacak benm yorumum:)Federerin kıyafeti güzelmiş.Nadalınkide geçmiş yıllardaki olağanüstü çizgisinden!sonra gözüme daha da güzel gözüktü.Sharapovaya gelince yavruağzı renginin yanındaki buz mavisi mi tam çözemedim ama her ne renkse iksinin uyumu çok hoşuma gitmedi.Tasarımı ise daha 19 yaşındayken giydiği şatafatlı kıyafetlerinin yanında aşırı sönük kalıyo ama yine de başarılı... Aslında bu seneki RG kıyafetinin neredeyse birebiri...

Adsız dedi ki...

Bu arada tartışmaların hepsini tam okumadım ama adsız adlı kişinin şu yorumu kesinlikle doğru ''Fans favorite ödülüne gelince tamamiyle kim daha fazla birden fazla oy atıyor ödülü başka da birşey değil.Adaylardan biri Türk tenisçi olsaydı kesin 1. olurdu, nette yapılan anketlere fanların gösterdiği ilgiyle doğru orantılı birşey o kadar.''Evet kesinlikle bu ödül kimin daha çok hakettiğinden çok kimin daha iyi pazarlama yaptığının bir göstergesi...Ben oy atanların yarısından çok daha fazlasının objektif olarak oy attıklarını düşünmüyorum..Kişi tamamen romantik düşünerek en sevdiği tenisçi hangisiyse ona oy atıyo ha bu yazdıklarım Rafael Nadalın bu sene aldığı oylara tepki değil ben onun hakettiği düşüncesindeyim fakat kadınlar kategorisindeki saçmalıklar tamamıyla bu durumla alakalı...

patuli dedi ki...

"Hiçbir şeyi takdir etmesini bilmez misiniz siz"den, "Rafael Nadal hile hurdayla 35 GS de kazansa"ya müthiş bir geçiş olmuş.

Tenisteki fanatizmi anlayamıyorum bir türlü.

Bu iki adamın birbirlerine davranışlarına da mı bakmıyor insanlar acaba?

Avustralya Açık'ın kupa törenini falan izleyin mesela.

kirpi dedi ki...

Ben o oylamada Ferrer'e oy verdim 0 çekmesin diye, Russell beni blogdan atıyordu yaa :(

Beril dedi ki...

dün yazdığım yorum gelmemiş neden bilmiyorum ama bir daha özetleyeyim.

Ben de patuli'nin dediği gibi tenisteki fanatizmi anlamıyorum. Evet nadal'ı federer'den daha çok seviyorum ama bu ikisini de izlerken keyif almama engel değil, kortta ikisi de izlediğim en iyi tenisçiler. Ayrıca oyun tarzlarını beğenmeyebilirsiniz ama özel hayatlarına göre eleştirmek çok daha saçma geliyor bana. Hangisinin ne yaptığı, ne giydiği, kaç dil bildiği beni çok da ilgilendirmiyor. Evet bunları konuşursun ama bunlar birbirine üstünlük sağlayacaklaı konular değil.

kirpi dedi ki...

Ben de bilmiyorum bu yorumlar neden gelmiyor yaa..:(

patuli dedi ki...

Yine mi sansür? :p

kirpi dedi ki...

:.(