19 Eylül 2010 Pazar

Davis Kupası Finali: Fransa-Sırbistan

Fransa, dün işi bitirmişti zaten çiftlerde. Bugün formalite maçlarını da kazanarak Arjantin'i süpürdüler 5-0 ile. Fransa bu sene takım olarak sadece 1 maç kaybetti kupada. Daha da önemlisi live rubber'larda hiç maç kaybetmediler. Evlerinde oynamaları avantajdı tabii. 3 seriyi de Fransa indoor hard kortlarda oynadılar. Finalde Sırbistan deplasmanında olacaklar.

Finalin ev sahibi Sırbistan ise bugün yaptığı geri dönüşle finale çıkmayı başardı. Çiftleri kaybettikten sonra çok zora girmişti işleri ama bugün Djokovic, sağlam bir şekilde çıkıp Berdych'i yenince Sırbistan'ın seriyi kazanacağını anladım. Zira son maçta oynayacak olan Stepanek epey formsuzdu uzun zamandır. Her ne kadar inanılmaz bir Davis Kupası oyuncusu olsa da standartlarının çok altında. Karşısında da formda diyebileceğiniz bir Tipsarevic, seyirci avantajını da alınca set vermeden geçti Stepanek'i ve Sırbistan'ı finale taşıdı.

Ben Djokovic'in sezonun geri kalanını aralık ayında oynanacak finale göre programlayıp oraya mutlaka sağlıklı bir şekilde geleceğini düşünüyorum zira çok istiyor bu sene bu kupayı kazanmak. Ev sahibi avantajını da ekleyince finalde ibre biraz Sırp takımından yana gibi duruyor...

Hiç yorum yok: