16 Mayıs 2010 Pazar

Nadal ve Futbol Tutkusu

Bazen teniscilerin 22-23 gibi cocuk denilecek yasta olduklarini unutuyor insan.

Nadal'in akli pazar gunu oynanacak La Liga maclarinda kalmis. Hatta "Keske finali maclari izleyebilecegimiz bir saate oynasaydik, bari skorlari sandalye arasinda dev ekrandan verseydiniz" bile demis saka icin. Aslinda maclarin ayni saate olmasi Real Madrid icin avantaj bile sayilabilir, zira Nadal desteklemek icin izledigi takimlari kaybettirmesi ile meshur.

Bu Nadal'in ilk futbol ve tenisi farkli saatlerde yurutme girisimi degil. Daha once de Wimbledon'da oynayacagi mac Ispanya'nin Avrupa Kupasi maci ile cakistigindan 2008'deki ucuncu tur macinin saatini degistirtmisti. Tabi rakibi Kiefer ve organizatorler icin sorun olusturmadigina emin olup butun taraflardan izin aldiktan sonra. Blogunda da konu ile ilgili "Profosyonelce bir hareket mi? Bence degil. Ama kimse icin sorun olmayacaksa neden hem maci izleyip hem de oyunumuzu oynamayalim?" diye yazmisti. Bu yil oynanacak olan Dunya Kupasi'ni nasil idare edecek cok merak ediyorum.

Aslinda bu tip cakismalarin bir az da olsa spora da zarari var. Ben sahsen futbol maclari ile cakisan tenis maclarina daha az ilgi gosterilecegini dusunuyorum. Yani kort dolsa bile bugun kimse maci 3D izlemek icin sinemalara gitmez herhalde.

Hiç yorum yok: