22 Mayıs 2010 Cumartesi

Marsel'in Lucky Loser Şansı

Marsel, Bolelli'ye yenildi ama umut tam olarak bitmiş sayılmaz milli tenisçi için. Avustralya Açık 2010'da olduğu gibi lucky loser spotundan ana tabloya giriş yapma fırsatı var. Hatta kura çekimi dün akşam yapılmıştı. Mario Ancic'in çekilmesiyle 1 tane lucky loser spotu açılmıştı. 4 kişi arasında kura çekimi yapıldı ve ilk sırada çıkan Ventura, lucky loser spotunu kaptı.

Marsel'e yakın kaynaklardan aldığım bilgiye göre, Marsel beklemede 2. sırada. Tabii, burada Ventura da dahil olmak üzere mi 2. sıra, yoksa Ventura'nın girişinden sonraki 2. sıra mı kast edildi, ondan emin değilim. Ancak şunu biliyoruz, son sırada değil. 1 veya 2 kişinin çekilmesi yetecek. Umarım 1 kişinin çekilmesi yeter, zira 2 çekilme olması biraz zor bir ihtimalken, 1 kişinin çekilmesi çok zor bir ihtimal değil.

Çekilmeye yatkın 3 oyuncu var şu an tabloda. Philipp Petzschner, Dmitry Tursunov ve Marc Gicquel.

Petzschner: 2 hafta önce Madrid'de Monfils ile oynadığı maçın 4. oyununda sakatlanıp bıraktı. Maçtan sonraki açıklamasında, maçtan önce de sakat olduğunu söyledi. Sakatlığı hafif bir sakatlık değil. Temmuz ayındaki Stuttgart turnuvasında oynayabileceğini söyledi. Şimdiden temmuz ayındaki bir turnuvaya katılacağını açıklaması, bu Roland Garros'ta oynayıp oynamayacağı hakkında şüphe yaratıyor (eğer çekilirse lucky loser olarak gelecek olan oyuncunun rakibi Carsten Ball)

Tursunov: Bu sezon henüz maç oynamadı. Şubat ayında çıkan haberlerde Wimbledon için hazır olabileceği söyleniyordu. Bu kadar erken dönecek olması şüpheli görünüyor. Üstelik, Tursunov'un en sevdiği zemin çimdir ve 3 hafta sonra Wimbledon'da çok daha iyi bir durumda dönmek varken, muhtemelen ilk maçta dağılıp gideceği toprak kort turnuvası olan Roland Garros'a katılması bana pek mümkün gelmiyor. Şu an Paris'te mi, değil mi, o bile bilinmiyor. Çekilebilir. (eğer çekilirse lucky loser olarak gelecek oyuncunun rakibi Daniel Gimeno-Traver)

Gicquel: Fransız, şubat ayından beri kortlardan uzakta. Bu turnuva kendi evindeki bir grand slam olduğu için adını son ana kadar sildirmek istememesi mantıklı. Çarşamba günü bir Fransız gazetesine yapabildiği kadar antrenman yaptığını, ama hala 5 setlik bir toprak maçı için hazır olup olmadığının kararını vermediğini söylemişti. Kesin kararını haftasonu vereceğini söylemişti. Fransız olmasa muhtemelen şimdiye kadar çekilmişti ama kendi ülkesindeki bu turnuvada oynamayı sonuna kadar zorlamak istiyor. Yine de şimdiye kadar oynama kararını kesin olarak vermemesi, çekilmesi umudunu yaratıyor. (eğer çekilirse lucky loser olarak gelecek oyuncunun rakibi Pere Riba)

Riba, Gimeno-Traver ve Ball'un Bolelli'den daha güçlü rakipler olmadığına vurgu yapayım. Umarım bu 3 oyuncudan en az biri çekilir...

Hiç yorum yok: