15 Mayıs 2010 Cumartesi

Federer Bu Sefer Yaniltti

Yanildim vallahi. Ama iyi de oldu. Son Federer-Nadal eslesmesinin yil donumunde bu ikili tekrar karsilasacak. Umarim bu bulusmalar sadece yillik etkinlikler olarak kalmaz boyle.

Nadal ilk setinde "uyudugu" Almagro macini, ilk seti 4-6 kaybettikten sonra 6-2'lik iki sette kazandi. Almagro cozuldu, Nadal acildi macin sonlarina dogru. Ilk setteki uykulu hali Murray'in dogumgunu kutlamalari nedeni ile olmasin?

Bir de yine Nadal'in dizindeki minik yara bandini gorup "Sakat mi?" diyenler olmus. Hic sakata benzer bir hali var mi sunun allasen?




Federer maci ise bekledigim gibi ilerliyordu. Ilk seti alan Federer ikinci sette dusmus ve birinci servislerini oyuna sokamaz olmustu. Ikinci seti kaybettikten sonra ucuncuye de cok iyi baslamadi ve ikinci servis oyununda servis kirma puani verdi rakibine. Ama bu servis oyununu almayi basardiktan sonra ne olduysa oldu ve birinci servisleri geri geldi. Derken Ferrer dustu ve mac Federer'e gitti.

Hala su ana dek toprak sezonunun en iyi ikinci ismi oldugunu dusundugum Ferrer iyi bir mucadele cikardi oynadigi onca maca ragmen. Son 5 haftada 4 turnuva, iki final iki yari final. Kisitli imkanlari ile elinden geleni yapti, guzel sayilar da aldi. Roland Garros'a enerjisi kalsa da bari bu performansinin karsiligini orada da puan olarak alsa.

Gelelim yarin icin tahminlere. Bu sefer buyuk konusamayacagim. Toni Amca Nadal'in kulaklarini cektiyse yarin bugun oynadigi ilk set gibi uyuklamayabilir. Ama zeminin sertligi Federer'e avantaj sagliyor. Seyirci Rafa'ya. Bilemiyorum ama tipik bir toprak korttaki Nadal-Federer maci gibi gecmeyecektir. Izleyelim, gorelim.

Hiç yorum yok: