22 Mayıs 2010 Cumartesi

Roland Garros - Kadınlar Ana Tablo Kurası

1 numaralı seribaşı Serena Williams'ın çeyrek finale kadarki kurasının çok iyi olduğunu söylemeliyim. İlk 4 turda ona güçlük çıkartacak kimseyi göremiyorum. Ama Serena'nın çeyreğinin alt tarafı çok fena kaynıyor. Stosur, Henin ve Sharapova bu çeyrekte. Henin'in kurası zaten tam bir facia. İlk turda Pironkova, arkasından Zakapolava ile oynayacak muhtemelen. Toprakta yeterince maç pratiği yapamayan Henin'e ısınamadan sıkıntı yaratabilecek oyuncular, ama Henin'in de grand slam performansının daha başka bir düzlemde olacağı kesin. 3. turdaki olası rakibi ise Sharapova. Masha'nın ilk 2 tur maçında takılacağını hiç sanmıyorum. Bu hafta Strasbourg'da oynuyor Rus raket ve 4 maç kazanıp finali gördü. Yarın turnuvanın finalinde Alman Kristina Barrois ile oynayacak. Buraya daha sıcak gelen oyuncu Henin'e göre. Tahmin yapmak gerçekten çok zor ama toprak kort olması sebebiyle Henin bir adım önde. Buradan çıkacak oyuncu rahatlayamıyor hemen, zira 4. turdaki olası rakipleri Sam Stosur olacak. Avustralyalı geçen sene bu turnuvada yarı final görmüştü ve bu sene de, özellikle toprakta çok iyi bir performans sergiledi. Özellikle, 3. turdaki maç çok yıpratıcı olursa Stosur'un oradan gelen oyuncuyu yenmesi çok büyük sürpriz olmaz. Tabii burası kazan gibi kaynarken, yukarıdan Serena kıs kıs gülecek muhtemelen.

Buraya en formda gelen raketlerden Jelena Jankovic, bence turnuvanın en güzel kurasını çekmiş ilk 4 seribaşı arasından. İlk 3 tur kurası çok kolay. 4. turda Wickmayer ile oynayabilir, ki onu da Roma'da neye benzettiğini çok iyi biliyoruz. Ayrıca ufak bir ihtimal Suarez Navarro ile de oynayabilir. Aslında Suarez Navarro sakatlanmasaydı ufak bir ihtimal değil, direk Suarez Navarro ile oynayacak derdim ama çok iyi bir toprak sezonu geçiren ve benim de favori oyuncularımdan biri olan Suarez Navarro, 3 hafta kadar önce Fas'taki turnuvada ikinci tur maçı sırasında ayağını fena şekilde burktu. Roland Garros'a yetişmesi şüpheliydi; muhtemelen tam hazır olmadan geliyor. O yüzden 4. tura çıkmasını zor görüyorum. O şanssızlığı yaşamamış olan bir Navarro, bugün Jankovic için tehdit bile oluşturabilirdi, yazık oldu. Jankovic'in çeyreğinin alt tarafı çok gergin oyuncularla dolmuş, gerim gerim gerileceğiz. Bir çeyrek düşünün ki; A-Radwanska, Ivanovic, Zvonareva ve Safina'dan oluşuyor. Bu çeyrekte ağlamayan oyuncu, kırılmayan raket, alınmayan coach molaları, sakatlık molaları, mızmızlanmalar, kaçan maç puanları görmemek mümkün mü? İşin ilginci bu 4 oyuncu da son form durumları itibariyle hiç de izlenesi bir tenis oynamıyorlar. Kısacası, Jankovic eğer grand slam gelince saçmalayan oyuncu moduna girmezse buradan gelecektir. Gelmesi lazım artık yani, bu grand slam'de en azından yarı final oynaması gerekiyor.

3 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki'nin yarısında sürpriz bir oyuncu çıkması kuvvetle muhtemel. İlk 8'den Wozniacki ve Kuznetsova burada ki, ikisi de son derece formsuz ve burada yarı final oynamalarını zor gördüğüm oyuncular. Gerçi Wozniacki Varşova'daki son maçından sonra çıkıp Roland Garros'u kazanabilirim falan demiş ki, hadi oradan diyorum kendisine. Kazanırsa bu lafları tek tek yedirsin bana, helali hoş olsun. Kuznetsova'nın ilk 2 tur kurası zor. Cirstea ve ardından yüksek ihtimal Petkovic. Hadi Cirstea son aylarda salak salak oyunculara yeniliyor ama Petkovic, bu Kuznetsova'yı affetmez diye düşünüyorum. Onları geçse bile karşısında son haftalarda formda olan ve bu turnuvada da ilk 3 turda pek zorlanacak gibi görünmeyen Çinli Na Li var. Wozniacki'nin bölmesinde bulunan 3 seribaşı da bence şu an Wozniacki'yi yenebilecek durumda. Pennetta, Safarova ve Dulgheru. Başta buradan sürpriz bir oyuncu çıkması kuvvetle muhtemel dedik, kendi fikrimi de söyleyeyim. Bu oyuncu Dulgheru olabilir. Gülmeyin.

Venus Williams, ilk turda tecrübeli Schnyder ile oynuyor. Güzel maç olur ama Venus bırakmaz bence. Ondan sonra kurası 4. tura kadar çok açık. 4. turdaki rakip ise Madrid finalini kaybettiği sıcak Aravane Rezai. Rezai'nin de ilk 3 tur kurası gayet güzel. 4. turda Rezai-Venus karşılaşması bana çok muhtemel geliyor. Kimin kazanacağını kestirmek güç. Venus'ün Madrid'dekinden fazla oynayacağını zannetmesem bile, Rezai'nin Madrid'deki tenisini oynayacağını da düşünmüyorum. Buranın üst tarafında Dementieva var. Çok formsuz ama ilk 3 tur kurası çok traş olmuş. Bu maçlarda saçmalamazsa, hem güveni kendine yerine gelebilir, hem biraz oyun ritmini bulabilir. Ama 4. turda karşısında Martinez Sanchez veya Azarenka'yı bulacak. Eğer Azarenka sakatlığından tam olarak kurtulamadıysa, ki ben sanmıyorum, Martinez Sanchez gelebilir buradan. Roma ve Madrid'de 2 masters'ı sürpriz şekilde kazanan Martinez Sanchez ve Rezai için iyi kuralar aslında. İkisinin çeyrek finalini izlemek sürpriz olmaz; ama burası WTA, her turnuvada her şey değişebiliyor. Kestirmek gerçekten erkeklere göre çok daha güç.

Kirpi, erkekleri yazmıştı zaten; ben de kadınlarla değerlendirmeyi tamamlamış oldum. Pazar TSİ 12.00'da heyecana başlıyoruz. Bizi takip etmeye devam edin!

Hiç yorum yok: