17 Mayıs 2010 Pazartesi

Nadal ve Federer Bu Kez Anlasamadi

Federer ve Nadal Masters turnuvalari ve Grand Slamlerin onemi konusunda anlasmazliga dusmusler.

Federer "Master serilerinde kazanamamam onemli degil. Toprak sezonunun basarisi Roland Garros'da degerlendirilir. Masters serilerinde basarili olsaniz da Roland Garros'da ilk turda elenirseniz basariniz sorgulanir" demis.

Buna karsilik Nadal ise "Bu saygideger, ancak benim katilmadigim bir gorus. Bana gore tum toprak sezonunun tek bir turnuva ile degerlendirilmesi haksizlik olur." demis.

Aslinda bu konuda soylenecekeler basit. Gecen yil Masters turnuvalarinda kayda deger bir is yapmayan Soderling Roland Garros'da cok iyi bir performans gosterip final gordu. Djokovic ise surekli Nadal engeline takildigi bu donemde oldukca dikkat cekmesine ragmen Paris'te 3. turda elendi. Bugun 2009 toprak kort sezonunun basarili isimlerini siralamaya kalksak kim onde gelir acaba? Ve ya soyle dusunelim; su an Soderling'in bir sakatlik sorunu yok. Djokovic'in ise astim bronsit sorunu var. Djokovic'in herhangi bir sorunu olmasaydi kimi Fransa'da basarili olmaya daha yakin gorurduk? Ya da sezonda ust uste 3 Masters kazanan bir isim Paris'te ilk turda kaybettigi icin tenis tarihinde 2010 toprak kort sezonundan silinebilir mi? Her ne kadar basin ve tenisi sadece Grand Slam turnuvalari cercevesinde takip edenler burada alinan sonuclara onem verseler de tenisi yakindan takip edenlerin Djokovic'in 2009 sezonunda toprakta yaptiklarini unuttugunu sanmam. Benzer bir sekilde bugunlerde basin bile Nadal'in husranla sonucalanan 2009 toprak sezonundan bahsederken Roland Garros oncesi gosterdigi performanstan bahsediyorsa, Masters turnuvalarindaki performansin goz ardi edildigini pek de soyleyemeyiz herhalde.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

biraz karisik bir yazi olmus gibi, dusuncenizi tam ifade edememissiniz. son paragrafin gidisi ile son cumleleri celismis gibime geldi. ama yine de degindiniz konu guzel, elinize saglik

kirpi dedi ki...

Dogru, hele ki konuya biraz yabanci kisiler tarafindan algilamasi guc olabilir.

Demek istedigim Djokvic'in 2009'da toprak sezonunda Nadal haric herkesi yenmesi, hatta Nadal'i da yenmeye cok yaklasmasiyla oldukca dikkat cektigi ve bunun hala hatirlandigi idi. Soderling ise sadece Roland Garros finali ile hatirlaniyor ve bu yil da o basarisinin devamini getiremediginden iyilesmis bir Djokovic'in Soderling'den daha tehlikeli gorulecegidir. Sonucta Djokovic'in 2009 sezonundaki basarisi sadece 2 hafta surmedi. Bu nedenle de Masters turnuvalari sezon degerlendirmesinde onemlidir demek istiyorum.