22 Eylül 2013 Pazar

Hafta Şampiyonları

Bu haftanın şampiyonları Simon, Zhang, Radwanska vee Gulbis!

Zhang görece zayıf tablolu Guangzhou turnuvasını kazandı. Burada Cirstea bir, Cornet iki nolu seri başı isimlerdi. Haftanın sürprizi elemelerden finale kadar gelen, çiftlerde eski dünya bir numaralarından Vania King oldu.

Seul ise Radwanska ve Kirilenko'lu kadrosuyla daha göz doldurucuydu. Burada dikkat çekenler Us Oepn'da feleğin sillesini ilk turda yeyip burada yarı final gören Schiavone, çeyreğe giden Kimiko ve 92'li İspanyol Arruabarrena oldu. Arruabarrena'nın şu anki sıralaması düşük ama ileride ilk 50'de salınan bir oyuncu olabilir gibi.

Fransa'da US Open'ı pas geçen Tsonga ve Gilles Simon ağır konuklardı. Bu iki isme rağmen sönük ve Fransız ağırlıklı tablodan sürpriz çıkmadı ve ağır konukların finalinden Simon galibiyetle ayrıldı. bir parlayıp çabuk sönen Kamke de burada çeyrek gördü bu arada. Tsonga'yı da çeyrekte epeyce zorlamış.

Haftanın en şenlikli turnuvası St Petersburg'daydı. Gulbis'in viykleyen ayakkabıalrı ve Fognini'nin tripleri haftaya damga vurdu. Fognini'nin maç oyununda maçı bırakması, Gulbis'in Agut maçında ayakkabılarının sesi ile zaman zaman kasten rakibi sinir etmesi falan derken bu rengarenk turnuvanın galibi finalde Garcia-Lopez'i yenen Gulbis oldu. GGL geçen hafta İstanbul'daydı ama istediğini alamadı, Kukushkin şampiyon oldu hatırlarsanız.


Hiç yorum yok: