28 Eylül 2013 Cumartesi

Bangkok ve Kuala Lumpur'da Final Zamanı

Bangkok ve Kuala Lumpur'da bu hafta 2 tane ATP 250 turnuvası oynanıyor. Asya sezonunun açılışını yapmış olduk bu turnuvalarla.

Bangkok'da aslında Andy Murray oynayacaktı ama ameliyattan sonra çekildi. Hatta sezon sonu finallerinden de çekilmesi söz konusu. Bu zaten bir süredir dillendirilen bir ihtimal... Onun yerine Berdych, Tayland'da turnuvanın başını çeken isim oldu.

Yarı final karşılaşmalarında top 4 seribaşı karşılaştı. Sürprizsiz bir turnuvaydı Malezya'nın aksine. Yarı finaller ise epey çekişmeli geçti. Berdych, geçen hafta Metz'i Tsonga'yı yenerek kazanan Simon'a karşı ilk seti tiebreak'te kaybettikten sonra, kendini toparladı ve maçı son sette 7-5 ile aldı. Diğer yarı final maçında Raonic de aynı şekilde Gasquet'e karşı ilk seti verdikten sonra geri döndü. Raonic maçında ilginç olan olay Gasquet'nin ikinci ve üçüncü set toplamında 10'dan fazla servisinde puan kaybetmemesine rağmen, sette kalma servislerinde aniden 0-40'a düşmesi oldu. İki sette de 2 kere arka arkaya lovegame yaptığı servis oyunlarının ardından servisini patır patır kırdırdı. Tecrübesiz de değil ki, neyin heyecanıysa artık... Final yarın Berdych ile Raonic arasında olacak. Berdych bir aksilik olmazsa kazanacaktır.

Malezya'da ise daha zayıf bir turnuva ve sürprizler vardı bolca. Bu yazın sürpriz Portekizli Joao Sousa, bayrağı Federico Gil ve Rui Machado'dan almış gibi görünüyor. Amerika Açık'ta elemelerden gelip 3. tura kadar yükseldikten sonra geçen hafta da St. Petersburg'da yarı final oynamıştı. Bu hafta da turnuvanın belki de tek dikkat çeken ismi David Ferrer'i, ki kendisi şu aralar çok formsuz, çeyrek finalde 6-2/7-6 ile geçti. Bugün de yarı finalde Jürgen Melzer'i 3 sette geçerek kariyerinin ilk ATP finaline ulaştı. Rakibi, daha önce oynadığı 7 finalin hepsini kaybeden Julien Benneteau olacak. Benneteau da Wawrinka gibi kaliteli bir ismi set vermeden eledi yarı finalde. Final için tecrübeli ve oyun olarak üstün olan Benny bence favori olan taraf. 32 yaşında artık bu fırsatı bir daha kolay kolay da bulamayabilir, o yüzden yarın desteğim de onundur. Ama eğer korta çıkınca aklına kaybettiği o finaller gelirse Sousa tecrübesiz mecrübesiz affetmeyip, o fırsatı değerlendirir ve üzer bizim Fransız'ı.

Hiç yorum yok: