28 Eylül 2013 Cumartesi

Marsel, Nadal ile oynayabilir!

Marsel, bugün Pekin elemelerinde Kubot'u 3-6/6-3/7-6(4) ile geçmiş. Maçı takip edemedim ama söylenene göre son set tiebreak'inde mini-break dezavantajıyla 3-4 gerideyken üst üste 4 puan almayı başarmış. Geçen sene de Marsel aynı turda Kubot'u aynı turnuvada yenmeyi başarmıştı. Güzel bir tesadüf oldu.

Yarın Marsel, ana tablo için elemelerin 1 numarası Yen Hsun Lu ile oynayacak. Rakip oldukça zorlu ve formda. Turnuva Asya'da olduğu için bir nevi evinde de sayılabilir Tayvanlı oyuncu ama yine de Marsel'in şansı yok değil.

İşin en alengirli tarafı ise, Marsel'in kazanması halinde Nadal ile karşılaşmak için %25 şansının olması! Ana tabloya 4 tane elemelerden gelen oyuncu kalacak ve ilk turda Nadal, elemelerden gelen biriyle karşılaşıyor. Yarın Marsel kazanırsa, Türk tenisi için tarihi bir maça tanıklık etme şansımız matematiksel olarak %25. Tabii Marsel'in yarınki maçı kazanma ihtimalini de hesaba katarsak o ihtimal %10'lara falan da düşüyor. Ama şimdilik orasını karıştırmayın. :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de o kadar heyecanlıyım ki bunun gerçekleşme ihtimali için. Ama keşke daha iyi bir kura çekseydi, çok daha kolay ve Marsel'in yenebileceği rakipler var. Artık sağlık olsun, umarım gerçekleşir ve sonucunu umursamadan bir maç izleriz :)

Adsız dedi ki...

hadi inşallah karşılaşır Rafa ile !