28 Eylül 2013 Cumartesi

Siz olsanız.....?

Her sene bu dönemlerde ortaya çıkan muhabbettir... "Asya sezonu çekilmiyor, canım, izlenmiyor.", "Saat farkı var bir kere.", "Oyuncular da yorgun oluyor pek sallamıyor.", "Bu Paris turnuvasında yine mi Nadal yokmuş, Djokovic 2. turda mı elenmiş, Federer yine kazanacak desene..." gibi klasik klişeleri dinler dururuz...

Genel olarak sorun aslında bana kalırsa ne saat sorunudur ne de yorgunluktur... Avustralya Açık'ın saatleri daha ters? Senenin eeeen sonunda olan Davis Kupası'nda oyuncular kendilerini yırtıyorlar? Yani bunlardan çok US Open sonrası top oyuncuların bence motivasyonunu kaybetmesidir esas olan... Ama yine de bu konuda çeşitli önlemler alınıp, çeşitl düzenlemeler de yapılabilir. Takvim zaten her sene bu aralar tartışma konusu olur. 2 sene önceye kadar Aralık'ta biten sezon mesela, Kasım'a çekildi artık.

Şimdi başlıktaki soruya gelelim... Siz olsanız nasıl bir takvim yapardınız? Sezonun kilit noktaları olan grand slam ve masters'ları nasıl düzenlerdiniz? Eylül'den sonra ortaya çıkan "sezon sonu sendromunu" engellemenin bir yolu var mıdır az da olsa? Fikirlerini bekliyoruz yorum bölümüne efendim. :)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne kadar mantıklı olur bilmem ama US Open sonrası indoor turnuvalar ve WTF'i arka arkaya koyar sezonu erken kapatır, Asya turunu Aussi'ye hazırlık amaçlı Aussie'nin önüne çekerdim. Birkaç sert kort masters'ı kaldırıp çim sezonunu genişletmekte lazım tabi ama o biraz zor zira sert kort mastersların çoğu para babası ABD'de.

Russell dedi ki...

Bence de kilit nokta ABD masters'larının sayısı. 3+1 (Kanada) olmak üzere masters takviminin yarısını kaplıyorlar. Ama özellikle IW ve Miami'nin sahipleri epey zengin. Zaten o turnuvaların 2 haftaya yayılması da o para babalarının ne isterse yaptırması yüzünden. Asya-Avustralya'yı birleştirmek bence harika olur, sonuçta kıta olarak da çok yakın oldukları için oyuncuların geçişi de kolay olabilir.

Ayrıca bence Indian Wells-Miami için bir şey yapılmalı. Toprak sezonunun önünü tıkadığını düşünüyorum, aynı şekilde zincirleme olarak çim sezonunun kısa kalmasının sebebi de onlar aslında.

sputnik dedi ki...

indian wells ve miami'yi tek haftaya indirir (hatta birini takvimden cikartir), asya turunu ausopen'in onune ceker, cim sezonunu 3 hafta daha uzatir, sangay ve paris masters turnuvalarini takvimden cikartirdim. sonra istiklal marsi ve kapanis.

Emre dedi ki...

Mayıs - Temmuz - Ağustos'ta 3 Grand Slam yapılıyor. herkes 3 ayda tüm enerjisini kullanıp Eylül'den sonra yatışa geçiyor. Bunu önlemek için en güzel fikir Grand Slamlerin arasını biraz uzatmak olur bence. Mesela Australya Açık 1.ay. RG 5.Ay yapılıyor. bunun gibi aralar biraz açılır, o aylara da Davis Cup Masters 100 eklenirse herkesin sezonu uzar, bizim de göz zevkimiz.

kirpi dedi ki...

@sputnik

Öyle olunca iyice sıkışmıyor mu yahu?
Sıkışmaması için US Open'ı neredeyse Kasım'a ötelemek gerek, o zaman da tüm kortları kapatmak lazım. Zaten mevsimsel nedenlerden slamler bu kadar sıkışıyor.

@Emre

Bence sadece AO biraz ileri ötelenebilir ama o zaman da slamler toplamda 6 aya falan sıkışır. Hep mevsimsel nedenlerden oralara konmuş işte slamler, kıpırdamıyorlar pek. Aslında en kabullenilebilir şey belki de Wimbledon'ı bir ay ötelemek, AO'yu Aralık'a çekmek, sezon kapanışını Aralık'sonunda yapıp Şubat ve Ocak'ı tatil etmek belki de? Kapanış AO ile olsun, sezon sonu turnuvasını kaldıralım, zaten çok gereksiz bence :P

sputnik dedi ki...

@kirpi

asya turu hepi topu 1 ay. ben sezonu kasim yerine ekim'de bitirmekten bahsediyorum. ekim'de bitsin aralik basinda asya turu ile baslasin, oradan asagiya inilsin. cim sezonunu hadi 3 hafta uzatmayalim da en az 2 hafta oraya eklenmeli. ama toprak sezonundan 2 hafta kisalim diyecegim bu sefer de nadal'a ayip olacak. bu cim kismini dusuneyim daha etkili bir cozumle donecegim. :P