25 Mart 2012 Pazar

Miami Durum Raporu

Kısa bir aradan sonra yine sizlerleyiz...

Kdınlardan başlayalım. Benim 3'ü bir arada grubundan Venus çıktı ve çok sevindim . Kivi ilk maçında elenmiş oldu ama sağlık olsun, o daha genç. Hem bu yenilgi fitness çalışmak için Türkiye'ye gelişini de hızlandırdı. Bu kızın kapalı kortlardan sıcak ve nemli havalara geçişte sorun yaşadığını düşünmeye başladım.

3 tane 4. tur maçı şekillendi; Sharapova-Makarova, Li-Lisicki, Wickmayer-Wozniacki. İyiden kötüye doğru sıraladım ben bunları. Makarova bu turnuvada çok rahat oynuyor, haftalardır Azarenka ile aşık atmaya çalışan Sharapova'yı avlayabilir. 3. trur eşleşmelerinden Watson-Azarenka ilgi çekici olabilir. Watson savunmaya yönelik oynayan ve bir türlü gelemeyen o meşhur geleceğin yıldızlarından. Venus, Wozniak ile oynayacak, geçebilir onu da. Vinci-Serena, Hantuchova-Ivanovic ilginç geçebilir. ' tane adı sanı duyulamış İspanyol da 3. tur gördü burada. Bunlardan Soler'in kurası kolaymış ama 93 doğumlu Muguruza Morita ve Zvonareva'yı geçmiş, dikkate değer bir isim olabilir.

Erkeklerde "Aaaaandi Mörey" ilk turda elenmedi, bütün gezegen şokta. Falla'yı 5 oyun bırakarak geçmiş. Üst tarafta Djokovic Baghdatis'e karşı, Federer ise Harrison'a karşı maçlarının sonuna doğru işi zora soktular ama ikisi de 2 sette geçti rakiplerini. Nadal ise Giraldo'yu 2 oyun bırakıp bir de halka takarak çok rahat geçmiş. Erkeklerde henüz belli olan 4. tur eşleşmesi yok, dikkate değer 3. tur eşleşmeleri ise sırf Del Potro'nun kondisyonu nedeni ile Delpo-Silik, isimlere binaen Federer-Roddick, Almagro-Verdasco ve Raonic- Murray. Berdych-Dimitrov ve Dolgo-Tipsarevic maçları da güzel ama şu an başladıkları için muhtemelen siz bu satırları okuduğunuzda bitmiş olacaklar :)

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Federer - Roddick mi ? Yazık ya A-Rod'a, kariyerinin sonuna yaklaştı adamcağız artık insaf yani Federer'le eşleştirmesinler :)

kirpi dedi ki...

Kariyerinin özeti oldu o artık :)

O değil de Tdp izlenmiyor mu buradan yaa? :(

Adsız dedi ki...

Tdp derken ?

kirpi dedi ki...

RTve'nin TDP kanalı. Maçları veriyormuş da..

Adsız dedi ki...

İlk kez duyuyorum desem :) Uyduda varsa mutlaka izlenmesinin bir yolu vardır Türk forumları sağolsun :)) El Cezire Sports tüm tenis maçlarını veriyor aslında ( nasıl izlendiğini araştırmak lazım ) , internet sitesinden Türkiye'de varmıymış bu kanal diye bakmıştım, sitede kocaman Muhteşem Sülüman fotosunu görünce araştırmam yarım kalmıştı :)

kirpi dedi ki...

Ahahah, bakınalım o zaman..

Venus maçı uzadı, Rafa yalan oldu. Geçti artık bu akşamdan :(

Adsız dedi ki...

Evet 2 maçta çok uzadı, Miami'de saatler ileri alınmamış falan Nadal maçını zehir ettiler, hayallerim suya düştü :(

kirpi dedi ki...

Neyse, geç olsun bizim olsun, hehehe :)

Adsız dedi ki...

Gectigimiz senelerde Dubai sports dan kadinlarin final macini izledim die hatirliyorum ,cok temiz kanal.Yorumumu da okuldan eve donus yolunda yururken yaziyorum.Uzun bir sure yorum yazamazsam neden oldugunu tahmin edersiniz artik:)

Adsız dedi ki...

Isner de gitmiş, pili biter demiştiniz tuttu. Nadal için tahmin alalım o halde :)

kirpi dedi ki...

@Adsız

Ben de haftasonu ailemin yanına gittim. 2 gün ondan post gelmedi, anlarım ben halden hehehe :)

@Adsız

Aslında Isner'in pilinin biteceğini tahmin etmek kolaydı bence. 110 kiloluk adam 4 hafta üst üste üst seviyede oynayamaz hem de Miami'nin sıcak ve menli havasına dayanamaz.

Nadal bu hafta daha iyi iş yapar, finale de gidebilir bence. Ama gidemese bile geçen haftadan daha iyi oynayacaktır. Geçen hafta soğuk havanın yarattığı sorun bu hafta yok. Nem yine var ama soğuk ve nem yerine sıcak ve nem daha iyi bir kombinasyon onun için.
Bence Rafa için önemli olan Monte Carlo. Takvim onun yanında, burada biraz ivme kazandıktan sonra toprakta daha rahat eder; zaten kolay da adapte oluyor. Bu sene Monte Carlo'da Federer ve Djokovic de yok. Alıversin bizahmet onu :)

Adsız dedi ki...

Djokovic katilmayacak mi ? Birkac gun once MC katilim listesinde 1 numarali seribasi olarak aciklanmisti. Federer yok listede zaten, WC isteyecegini de sanmam.

kirpi dedi ki...

Sahi mi? Ben geçen sene katılmadığından yine katılmaz diye düşündüm. Ama katılmazsa hali yaş vallahi, geçen sene pas geçip dinlenerek kendini kurtarmıştı. Koruyacak puanı da yok zaten, hatalı karar bence. Rafa oraya ondan fit gider, ben olsam katılmazdım.

Adsız dedi ki...

Puan yüzünden katılacaktır herhalde. Vajda Nole için tek düşündüğü Roland Garros demiş.Belki daha iyi hazırlanmak istedi, bilemiyorum. Fiziksel problem yaşamaz bence çünkü MC sonrası 1 ya da 2 hafta boşluk olması lazım.
Bu arada Nadal'ı harcadılar matmazel, istifa etmiş garibim. Noluyo yahu ATP'de. Her hafta bi olay.

kirpi dedi ki...

Novak'da bu sene geçen yılın formu yok. Artı ATP oyuncularının çoğu bu sene daha yırtıcı. AO'yu bile güç bela almışken dinlenmezse büyük hata yapar bence.

Nadal son tartışmalarda biraz fazla yalnız kalıp bir de sanki tek şikayetçi kendisiymiş durumuna düşünce bıraktı sanırım. Bence yazık oldu; tenisçiler için epeyce olumlu iş yapmıştı halbuki. Wickmayer ve Malisse için verilen saçma kararları eleştirdi belki de bu oyuncuların kariyerlerini toparladı. Sonra çok eleştirdiği İngiltere'nin vergi politikası da değişmiş. "Ne haliniz varsa görün" dedi herhalde :) Real Mallorca örneğinde de görüldüğü üzere anlaşamadığı yerde durmuyor küstümcük :)

Adsız dedi ki...

Nadal bu tarz konularda pek politik değil, ATP de istifa etmesini istemiş olabilir, kendi kararı da olabilir. Galiba ATP mi artık herneyse onun başkanlığına seçilecek isim konusunda da ayrım yaşanmış. Nadal'ın sadece 2 yıllık puanlama sistemi önerisini saçma buluyorum, hoş şimdiki puanlama da deli saçması 2 yıl üstüste GS şampiyonluğu puan getirmezken berbat bir geçmiş sezon sayesinde bir anda öne fırlayabiliyorsunuz.

kirpi dedi ki...

Evet bir de Krajicek meselesi var ama sadece o değil bence. Son zamanlarda ne dediyse medyaya "Nadal şunu istiyor" diye yansıdı.

2 yıllık puanlama sisteminin bir mantığı bence kendi içinde var. Mesela Del Potro'nun 10 ay sakatlık sonucu ilk 100 dışına çıkması ona zaman kaybettirdi. Puanlama 2 senelik olsa tenise slamlerde seri başı olarak dönecek ve işi kolaylaşacaktı. Aslında tenis gibi neredeyse iki haftada bir turnuva oynana sporlarda bu tarz kopuşların yaşanmaması için iyi olabilecek bir çözüm. Ama bu aynı zamanda genç yeteneklerin ilk 100'e girmesini de zorlaştırabilir. Ama sonuçta turnuva kazanmaya başlayan biri hızla yükselir yine. Mesela şu an 100 nodaki Ungur'un puanı 567. Bir kaç iyi küçük turnuva ve challenger sonucu ile kolayca geçilebilir bence.