11 Mart 2012 Pazar

Indian Wells - 1. Haftanın Sonu

Indian Wells'de ilk tur maçları oynandı, ikinci tur maçları ise bugün tamamlanacak.

Erkeklerdeki ilk 4 seri başının durumlarına kabaca değinelim. Kurada Federer Nadal'ın tarafına düştü. Hem Federer hem de Nadal ikinci tur maçlarına bugün çıkacaklar. Federer bu sefer çiftlerde oynamıyor. Geçen sene finalde yenildikleri at kuyruklar (Malisse ve Dolgopolov) bu yıl yine oynuyor. Nadal ise ilk çiftler maçı ile en azından korta ayak basmış oldu. M. Lopez ile Zimonjic ve Llodra ikilisini geçmişler. Maçtan sonra Zimonjic "Bugün Llodra'nın maçı vardı, maç Cumartesi günü oynanabilirdi, o gün Nadal'ın maçı yoktu" diye dırlanmış. Bu tarz takvim çakışmaları her zaman oluyor, şikayetin manası yok bence.

Djokovic de teklerde ilk maçına bugün çıktı ve Golubev'i 6-3/6-2 ile yendi. İyi başlangıç ama Golubev de Golubev'dir. Bir sonraki maçı Kevin Anderson ile olacak. Kurası iyice rahatladı zira Murray bu sene de G.G. Lopez karşısında kendi kendini imha etti. 6-4/6-2 ile kaybetmiş ve gerçekten çok kötü oynamış. Çiftlerde kardeşi ile ilk maçlarına bugün çıkacaklar. Djokoivc ise Troicki ile oynadığı çiftler maçını F.Lopez/Granollers ikilisine kaybetti.

Kadınlarda ilk tur maçlarının çoğu çekişmesiz geçti. İstisnai seri başı isimler Mona Barthel'i çok zor geçen Azarenka ve Lepchenko karşısında maçta kalmak için servis karşılayan Bartoli. Jankovic jet-lag olduğunu belirtmiş Hampton mağlubiyeti sonrasında. Çiftlerdeki başarılarına alıştığımız King ise Pavlyuchenkova'yı yenerek genç tenisçinin düşen formuna bir daha dikkati çekmiş. Lisicki ise Dominguez karşısında 6-1/6-4 ile yenilen taraf oldu.

Azarenka-Kuznetsova, Pennetta-Radwanska, Kvitova-McHale ilginçleşebilecek 3. tur eşleşmeleri gibi görünüyor.

Erkeklerde ise tablonun alt tarafı şekillenmedi. Ama Djokovic tarafında Djokovic-Anderson, Roddick-Berdych, GGL-Harrison maçları ilgi çekici olabilir.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

konuyla alakasız ama bir şey sorucam burası aklıma geldi olimpiyatlarda tenisçiler atp de ve wta da puan kazanıcaklar mı?

kirpi dedi ki...

Evet kazanıyorlar. 2008'de ATP için şampiyona 800 puan verilmişti. Kadınları hatırlayamadım ama.

Adsız dedi ki...

Djokovic, bir sürpriz olmazsa finalde diyebiliriz. Murray neden elendi acaba ? Maç eksiği var desem değil, anlayamadım.

kirpi dedi ki...

Kafasındaki tahtalarda eksiği var onun :)

Şaka bir yana GGL aslında oldukça iyi oynamış. Özet bulursam ekleyeceğim. Murray nasıl bu kadar kötü oynadığına kendi de şaşırmış. Gününde değildi demek :/

Adsız dedi ki...

Erkeklerde beni şaşırtmayan tek isim kesinlikle Murray.Bir insanın kariyerinde sorunsuz geçen tek bir ayı olmaz mı?Bu çocuk bu yeteneğe rağmen kariyerini bitirdiğinde elinde ne olacak çok merak ediyorum.Antrenmanlara yazık oluyor vallahi...Öbür yandan Kvito'nın vaziyeti de üzücü.O da kortta bir anda olağanüstü dominant ve süper puanlar üretirken bir an oluyo benim bile yapmicağım hatalarla profesyonelliğine gölge düşürüyor. Oyun içi istikrarsızlığına sakatlarından sonra bide virüs eklendi tam oldu bari GSlerde böyle yapmasa...Vika hakkında da bişiler yazasım var ama olumlu cümle içerdiğinden uğursuzluğum yüzünden kıyamıyorum.Bide turnuva başından beri şampiyonluk adayım kadınlarda A.Radwanska.Bu aralar herkesle kavgalı olması ve (Bartoliye ayıp olacak ama)Mevcut ilk 10da açık ara en zeki raket oluşu da olabilir bu turnuvada patlama bekliyorum kendisinden zaten Vika olmasa bu sene yenilmezlik serisi bile yakalayabilirdi.Erkeklerde de Djokovic şampiyonluk adayım ama bunun için tek açıklamam uğursuzluğum belki bu sefer iyi bişeye yarar.

kirpi dedi ki...

Siz ne diyorsunuz, ben Murray'i Draw Challenge'da şampiyon yaptım, gitti ilk turda elendi :)

Murray bu aralar kariyeriyle daha barışıkmış, slam kazanamamasını eskiden olduğu kadar dert etmiyormuş. Tenise başlarken bu güne dek yaptıklarını hayal bile edemeyeceğini söylüyor ki bu doğru. En büyük başarısı slam finali görmek olan bir sürü tenisçi var, bunu yapamadığı halde saygı duyulan da çok tenişçi var. Biraz rahatlamak iyi gelecektir.

Adsız dedi ki...

Aslında Murray gibi bir tenisçinin kariyerini slamsiz bitirmesi korkunç olur, 1 kez dahi olsa geçmişte GS kazanmış isimlere bakarsak Murray çoğundan kat kat iyi. Diğer adsız arkadaş Murray beni şaşırtmıyor yazmış ya bende İngiliz basını ve İngiliz fanlara şaşırmıyorum.Çocuğa resmen işkence ediyorlar, bir bakıyorsun Djokovic maçlarından sonra gururdan ağlamaklı oluyorlar, bir bakıyorsun ilk turda elenince aptal çocuk, asla GS kazanamayacak vs. Bence en büyük problemi ülkesi.WTF 2011 öncesi GBR bayraklı koltuklara oturtup röportaj yapıyorlardı çocukla, baskı yok yani!

kirpi dedi ki...

Kivican da mikrop kapmış bu arada. Böyle bir durumda bizde okullar falan tatil edilir, turnuvayı da ya daha kontrollü bir şekilde tarama yaparak yapsınlar ya da iptal etsinler. Bu ne yani? Mikrop kapıp ciddi olarak hastalanan bir sporcunun toparlanması haftaları bulabiliyor...

Adsız dedi ki...

Rafa'nın virüsü kapmasına yönelik bahisleri açıyorum o halde :) Böyle bir bela var ve Rafa bundan sıyıracak, görülmüş şey değil :)
Solunum yoluyla bulaşması cidden kötü olmuş, yapabilecekleri pek birşey yok maalesef :( Kalan sağlar bizimdir mantığıyla hareket edecekler. İşin komiği turnuvayı izlemeye gidip cümbür cemaat diyare olanlar var yazık ya :)

kirpi dedi ki...

Kalan sağlar da mikrop nkapacak topçulardan falan :(

Adsız dedi ki...

20 top toplayici da enfeksiyon nedeniyle maclara cikamamis, Federer'in ailesi de hastaymis... Olaylar olaylar, bu gidisle oynayacak ya da top toplayacak kimse kalmayacak :(