4 Mart 2012 Pazar

Haftanın Şampiyonları

Evet, Indian Wells gelip çatmışken oyuncuları yavaş yavaş Amerika'ya yolluyoruz. Bir tek Delray Beach turnuvası tamamlanmadı ama o zaten Amerika'da.

Federer bu hafta da şampiyon olarak son 2 haftayı 1000 puan ile kapattı. Dubai'de favoriler yarı finale kadar gelebildiler. Federer-Del Potro eşleşmesinde sonuç değişmedi. Del Potro'nun Amerika turnuvalarına dadandıktan sonra neden Dubai'ye gittiği, neden Amerika-Dubai-Amerika gibi tuhaf bir rotayı son haftalara sıkıştırdı hep bir merak konusu olacak. Murray-Djokovic eşleşmesinde ise çekirge bu kez zıplayamadı ve Murray finale uzandı, hem de oldukça rahat bir skorla. Djokovic için 2011'in tekrarı gelmeyecek bu çok belli. Slamlere konsantre olması gerek. Finalde ise dağınık oynayan taraf Murray idi. Federer konsantrasyonunu daha iyi korudu ve kupaya uzandı. Zaten Federer ile ilgili temel sorun artık iyi oynayamaması falan değil, maç içinde konsantrasyon bozuklukları ve kopuşlarını daha sık ve uzun süreli olarak görmemiz. Murray kortta yeterince tutamayınca da oldukça rahat bir galibiyet geldi.

Kadınlarda haftanın "ilginç" şampiyonu Malezya süprizi Hsieh. Adını sanını bilmediğimiz Tayvan'lı raket finalde Martic'in sakatlanıp 3. sette çekilmesinin de etkisiyle şampiyon oldu. Radwanska'nın yağmur yüzünden aynı günde iki gün maç yaptığını ve sonrasında Hsieh ile yapacağı yarı final maçından çekildiğini de ekleyelim. Karma der susarım.

ATP'nin bir diğer 500 puan değerindeki turnuvası Acapulco topraklarında oynandı. Benim artık "armut kupası" olarak adlandırdığım şampiyonluğu ise 3 sene üst üste olmak üzere yine Ferrer kazandı. Süpriz yok, hatta şöyle diyelim Ferrer'in en yakın geçen seti 6-4 ile noktalanmış, kaybettiği set de yok. Süpriz olan finalde Verdasco^yu görmemiz. Verdasco süpriz bir şekilde finale geldikten sonra süpriz olmayan bir şekilde 6-1/6-2 yenilmiş benim çokoprense. Ama o da bir şampiyonluk aldı. Çiftlerde David Marrero ile finalde aşağıda videosu olan sevimli ekibi yenerek şampiyon oldu. Marrero toprakta Marcel'den daha iyi partner demek ki.

Acapulco'da kadınlar da oynadı. Erkeklerdeki İspanyol egemenliği kadınlarda İtalyan egemenliğine dönüştü. Pennetta-Errani finali 3 set sonunda Errani'nin oldu.

Erkeklerde tamamlanmayan tek turnuva olan 250'lik Delray Beach'te ise (sıkı durun) Kevin Anderson ve elemelerden gelen Matosevic final oynuyor. Tabloya ve sonuçlara bakmanızı rica ediyorum. Tablonun alt tarafı bu kadar zayıf olabilirdi ancak. Elemelerden gelenler için rüya niteliğinde bir kura ki Matosevic iyi değerlendirmiş. Yarı finali oynadığı Sela da haftayı karlı kapatmış. Öte yandan minik kuşum Anderson daha sağlam bir yoldan finali gördü. Kupayı da alması gerekir normal şartlar altında.

Bu hafta içi Indian Wells başlıyor. Hem kadınlar hem erkeklerde şenlikli günler bizi bekliyor. Kuralar çıksın irdeleriz artık...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Federer uzun süredir ( Aussie yarı final hariç ) kaybetmiyor sanırsam birde 6 yıl falan oynarım demiş, bizim üçlüye rahmet okutacak bu gidişle :))Kendisine benjamin button diyorum bundan sonra !!
Djokovic zaten aussie sonrası hedefini açıklamıştı o yüzden görece küçük turnuvalarda birşey beklememek lazım kendisinden, grand slamleri farklı oynayacaktır, puan kaybını önemsiyorsa bazı mastersları da kazanmak zorunda tabii. Andyciğim zavallım da yüzüp yüzüp kuyruğuna geliyor ve kaybediyor hep, çok üzülüyorum bu haline :(( Son olarak, Nadal'ın kortlara dönmesini dört gözle bekliyoruz, özletti kendini !

kirpi dedi ki...

Hepsine katılıyorum. :)

Ama Djokovic'i geçen sene "yenilmez" yapan şey biraz da küçük turnuvalardaki başarısıydı. O olmadan rakiplere güven verecek ki vermeye de başladı zaten. Kaldı ki bu sene Avustralya Açık'ta bile son iki maçını çok zor kazandı. Roland Garros öncesi ivme yakalayamazsa işi zor, geçen seneki hali bile final görememişti.

Adsız dedi ki...

Geçen sene Djokovic Roland Garros'ta biraz talihsizdi bence, uzun zamandır durgun olan Federer'in god mode tuşuna o maçta basacağı tuttu :) Yoksa finalde Rafa'yı yenerdi diye düşünüyorum. Nole önündeki 3 aylık planını RG'ye göre yapacaktır.

kirpi dedi ki...

Bence de finale gitse Rafa'yı yenerdi geçen sene. Ama sorun şu ki Federer onu US Open'da da elinden kaçırdı. Yani Djokovic son zamanlarda hem Federer hem de Murray'e karşı zorlanmaya başladı slamlerde. Roland Garros'ta da pek değişen bir şey olmaz; sonuçta Djokovic AO'dakinden daha dinlemiş gelmeyecek. Rafa'nın hem Federer hem de Murray yarı finallerini rahat atlatıyor olması şansını artırır bence.

Adsız dedi ki...

Djokovic'in Murray ve Federer'e karşı zorlandığı kesin (gerçi daha önce de durum farklı değildi pek) ama değişen şu ki zorlansa da büyük maçları kazanan taraf Djokovic oluyor.Federer US Open'da maç puanı yakalamışken kaybetti, Murray ve Nadal Aussie'de kazanmaya bir adım ötedeydiler belki ama sonuç değişmedi hatta değişmeyedebilir bu tamamen Djokovic'e bağlı bence. Oyunu düştüğü an rakipleri affetmeyecektir.

kirpi dedi ki...

Bu sene küçük turnuvalarda kendine olan güvenini perçinlemezse bu sefer maç puanında yaptığı return vuruşları dışarı düşebilir bence :)

sekoser dedi ki...

Nadal ne alemde?

kirpi dedi ki...

Nadal çalıştı işte bu aradea. Arada bir Babolatçılar ziyaretine gelmiş raketi için. Tekrar değişiklik yapmış olabilir, zaten takvimi değişikliğe çok uygun bence. 5 hafta ara verdi; sezon sonundan daha fazla. Hem de IW ve Miami'de 1 aylık alışma süreci geçirebilir. Oooh mis :)