1 Aralık 2011 Perşembe

Davis Cup Finali: İlk Gün Maçları

Nadal - Monaco
Ferrer-Del Potro

İlk maç için Juan Monaco yem olarak kullanılmış. Bu maçı Arjantin'in alması çok zor. 2 numara olarak kim gelirse gelsin Nadal silkeleyip alır gibi görünüyor. WTF'da son durumu kötüydü ama US Open'da finalin son setinde de kötüydü, 3 gün sonra yarı final maçına çıkıp dağıttı Fransızları. 2009 final serisi de iyi örnek. Bence bu maç İspanya'ya gider.

Del Potro-Ferrer maçı tamamen Del Potro'nun durumuna bağlı. Del Potro yarı final maçlarında iyiydi ancak ondan sonra sert zeminde inişe geçti. Gerçi o zamandan hedefini Davis Cup finali olarak belirlemişti. Bu arada dizinden de bir sakatlık geçirmiş galiba, sonradan duysak da. Ferrer WTF'da pili bitene kadar iyiydi. 1 hafta da ne kadar toparlanmıştır bilemiyoruz. Bu maçtan her sonuç çıkabilir, özellikle uzunca bir süredir Del Potro'yu izlemedik, meraktayız.

Yarınki seriden 1-1 sonucunun çıkması Arjantin için avantaj olıur. Ne içtiğini bilemediğim Costa, çiftler için Lopez-Verdasco ikilisini düşünmüş yine. Bu ikili yarı finalde utanç vesilesi bir oyun ortaya koydular. Bilmediğimiz bir durum vardı belki ama Granollers bence kesinlikle şans verilmesi gereken bir isimdi. Yanına da soyadı Lopez olan herhangi bir oyuncu verilebilir. İzlediğim kadarı ile kim olursa olsun yarı final maçında izlediğim ekipten beter olamaz.

4. maç büyük ihtimalle dead rubber olmaz. Nadal gerilimli de olsa, zor da olsa söker bu maçı bence. Kort, tahmin edilebileceği gibi, oldukça yavaşmış. 4. maçın canlı kalması işin Ferrer'de çözüleceği anlamına gelir. Ferrer'in pilinin finalde bitmemesini çok isterim. Davis Cup İspanya ekibinde yıllardır ondan daha devamı bir oyuncu yok, bu yıl da özellikle Amerika deplasmanında takımı sırtladı. Şimdiden kendi adıma yılın Davis Cup oyuncusu seçtim, yolu açık olsun...

Hiç yorum yok: