27 Kasım 2011 Pazar

Londra: Şampiyon Federer!

Federer yine yaptı! 6. defa sezon sonu şampiyonasını kazanmayı başardı ve Sampras'ın 5 olan rekorunu böylece kırmış oldu. Ayrıca üst üste 2. kez yenilgisiz kazandı burada. Baştan sona kötü giden turnuvayı iyi bir finalle bitirdik en azından, o da ayrıca güzel oldu.

Aslında ilk 1.5 set çok enteresan değildi. Federer ilk sette tek servis kırmayla seti götürmüş, ikinci setin başında biraz morali bozulan Tsonga hatalarla servisini kırdırmıştı ve Federer için kolay bir galibiyet gibi gözüküyordu. Ama ne olduysa Federer şampiyonluk için servis atarken oldu. İlk servisleri oyuna sokamadı Federer ve Tsonga da harika return'ler yaptı. Sonuç olarak Tsonga servis kırarak sete ve maça geri döndü. Tiebreak'te de 5-2 öndeydi Federer ve şampiyonluk puanı da yakaladı 6-5'te Tsonga servisinde. Bu zor durumların hepsinde çok agresif, çok cesur ve alkışı fazlasıyla hak eden bir tenis oynayan Tsonga geriden gelerek seti almayı başardı.

Yine de Federer son set için benim gözümde favoriydi çünkü fiziksel olarak turdaki en iyi oyuncu olmadığı kesin olan Tsonga'nın bu kadar eforun ardından yorgun olacağı ve Federer'in de sırf şampiyonluk puanı kaçırıp seti kaybettiği için bu sette sermeyeceği kesindi. Öyle de oldu. 4-3'e kadar Federer hiç zorlanmadı serviste. Tsonga da servis kırma puanıyla karşılaşmadı belki ama daha rahatsız duruyordu. 4-3'te Tsonga'nın yorgunluğu iyice ortaya çıktı. Şutlarındaki güç bariz şekilde azaldı ve hareket etmekte normalden de fazla zorlanıyordu. İlk servisler de gidince uzun süren oyunun ardından servisini kaptırdı. Bu kez ikinci sette yaptığı hatayı yapmayan Federer ilk servisleri oyuna sokarak maçı bitirmeyi başardı.

Federer rekoru kırmasının yanında maç kazanma serisini 17'ye çıkardı. Yeni sezona büyük bir özgüvenle ve moralle girecek. Gerçi 2011'e de aynı şekilde girmişti ama sonrasında sezon onun için hiç de iyi gelişmedi. Ama zaten bunları konuşacağımız, detaylı yazacağımız yazılarımız olacak, önümüzde zaman çok. Şimdi Federer taraftarları için sevinme zamanı. Çünkü kötü bir sezonun sonunu olabilecek en iyi şekilde getirdiler.

Sezonun son maçlarını haftaya izleyeceğiz. Cuma-cumartesi-pazar günleri Davis Kupası finali var Sevilla'da İspanya ile Arjantin arasında. Londra'da beklentiler yüksekti ama kalite düşüktü. Davis Kupası için de beklentiler düşük ama umarız kalite yüksek olur...

2 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

İspanya ile Arjantin mi oynayacak ? Rafa 'da ispanya adına oynayacak mı ? Nadal'da bir türlü tam yatışa geçemiyor ,roland garros'a kadar uyumak istiyor çocuk ! bi rahat bırakmıyorlar ama : bir sezon sonu bir davis cup!!! o'nu anlayabiliyorum :)

Russell dedi ki...

Evet, İspanya-Arjantin ve Rafa oynuyor.