27 Kasım 2011 Pazar

Londra Finali: Federer-Tsonga

Yarı finalleri maalesef ne ben ne de kirpi izleyebildik. O yüzden maçlar hakkında yorum yapmamız güç. Federer-Ferrer maçı beklenen şekilde gelişmiş zaten. Bir yakın-bir rahat set Federer için. Federer-Ferrer eşleşmesinin klasik maçlarından biri gibi gözüküyor. Maç yorumları Federer'in iyi oynamadığı ama iyi servis atarak ve file önünde etkili olarak kazandığı. Ferrer'in ise yorgunluğu dünkü Berdych maçının sonunda ortaya çıkmıştı. Bugün de gündüz maçını oynaması büyük şanssızlık oldu. Dün Berdych'e önde olduğu maçı kaptırmasa hem Tsonga ile oynayacak hem de 6 saat fazladan dinlenme imkanı bulacaktı.

Berdych-Tsonga maçı tamamen ortada gözüküyordu ve 3 sete gitmesi muhtemeledi. Ben açıkçası kim kazanırsa kazansın 2 sette kazansın da Federer'e karşı yorgunluk sorunu yaşamasın finale çıkacak oyuncu, belki keyifli bir maç izleriz diye düşündüm. Tsonga'nın agresif tenisi epey övgü almış, Berdych'in de daha iyi oynayabileceği yazılmış.

Sonuç olarak kötü bir turnuvanın sonuna geldik. Şu ana kadar akıllarda kalacak hiçbir maç olmadı. (Federer'in Nadal'a; Ferrer'in Djokovic'e karşı galibiyetleri elbette akılda kalacak ama burada kast ettiğim geçen seneki Murray-Nadal gibi iki tarafın da iyi oynayıp epik bir mücadelenin tarafı olması) Umarım en azından final maçı keyifli olur. Bu sene 8. defa oynuyor Tsonga ile Federer. 2011'e kadar sadece 3 kez oynamışlardı. (2008, 2009 ve 2010'da birer kere) 5-2 Federer önde bu seneki maçlarda. Ayrıca diğer bir ilginç not üst üste 3. pazar karşılaşacak olmaları. (Paris finali, Londra grup maçı ve şimdi de Londra finali)

Saat 19.30'da final maçı NTV Spor'da canlı yayınlanacak. İyi seyirler!

11 yorum:

kirpi dedi ki...

Şu anda sezonun ilk 9 ayının Djokovic-Nadal ekseninde gelişmesinin yansımalarını görüyoruz bence. Bu ikisi formdan düşünce, Murray de sakatlanınca ağırlık oluşturacak isim kalmadı. Ferrer'in buraya ortalamanın üstünde bir formla gelmesi hoş süpriz oldu ama onun da pili bir yere kadar gidiyor bu zeminde.

Adsız dedi ki...

Şu cümleye aynen katılıyorum : Kötü bir turnuvanın sonuna geldik...
Dünyanın ilk 8'inin mücadele ettiği bir turnuva böylesine yerlerde olmamalı. Sözüm ATP'ye ! Ferrer bile isyan etmiş dünkü maçtan sonra takvime. Sesini çıkarmayan tek adam Federer kaldı galiba.

Adsız dedi ki...

Federer diğer oyuncular gibi salak değil de ondan..her turnuvaya katılsın sonra da yorgunuuumm diye ağlasın..herkes shangai a katılmadı diye eleştirirken adam bu günlerin planını yapıyordu..ama sizde ne zeka var ki anlayasınız..pehhh,ağlayadurun sezon çok uzuuuunn ühüüü ühüüüüüü..rafita:her kortu toprak yapalıııımmm ühüüüü ühüüüüüü :D:D

Ekselanslarının ne kadar haklı olduğunu da ola ki anlarsınız diye daha geçen günki röportajından yazayım:
Q. Having said that, I don't know if you watched Novak's match last night, there maybe is a perception that some of the other guys are short on gas in the tank. Do you think there's anything in that?
ROGER FEDERER: Uhm, I mean, the season's always been long, tough and grueling. Back in the day, they used to play singles and doubles. Now maybe it's gotten more physical so we play mostly only singles. But I've played 10 years straight now I guess 60 plus matches, if not even 90 at times. That's just singles. I think it's about how you manage your schedule.
Who knows, at the end of the day Novak might still win the tournament here. We're talking like that right now. But we know things change very quickly. Rafa could still end up winning the tournament, so could Novak. That's why we have to wait and see.
It's really only the final day that we'll really know who's tired and who's not. Right now it's all just a debate, which is not a good one to have right now at this stage.

Adsız dedi ki...

Q. Can you give us an update on the current state of affairs in the debate about the length of the season and whether a strike is still an option?
ROGER FEDERER: No. It's not been an option really, in my opinion. Next year's season is going to be shortened by two weeks. That's I think as much as we can squeeze it really because otherwise a lot of tournaments would have to go or we would have four tournaments the same week, which I don't think is a very smart idea, to be honest, for the game.
Yeah, it was brought up a few months ago, the whole boycott thing. It's nonsense. It's not going to happen any time soon. Things are good right now, so I don't see a reason why we should just boycott. There's absolutely no reason for it.

kirpi dedi ki...

@malum Adsız

http://www.youtube.com/watch?v=idzIGOCrtV0

0:00-0:13 arası...

Adsız dedi ki...

malum adsız Fedfan hastası arkadaşın saçma yorumuna cevap yazmaya bile değmez aslında çünkü gerçekleri anlatsakta fanboyluğu ya da fangirllüğü (hangisiyse artık kendisi) herşeyin önüne geçmiş.
Nadal ve Djokovic her turnuvaya katıldığı için mi yoruldular yoksa erkenden elenmeyip hemen her turnuvada finale kadar ilerledikleri için mi ? Bir de Davis Cup falan oynuyor Nadal. Paris'e gitse 3 hafta tatili olacaktı ATP sağolsun.
Bildiğim kadarıyla Monte Carlo hariç tüm masterslar sakatlık göstermediğiniz sürece zorunlu. Nadal bu yılın başında çıkan kural olmasa Paris'e de paşa paşa katılmak zorunda kalacaktı ceza almamak için.Ayrıca 500'lük turnuva oynama zorunluluğu var. Blogun yazarları kuralları benden daha iyi biliyordur.
Şimdi bunlar haricinde bahsi geçen sporcular hangi ekstra turnuvaya katılmışlar anlayamadım ???
Nadal bu kadar maç kazandı diye salak hakaretini hakediyorsa kusura bakmayın ama buradaki salak Nadal değil.

Adsız dedi ki...

ayrıca şu malum arkadaş senin yerin cidden burası değil. burası nefret akıtılacak bir yer hiç değil. git RF.com da kutla başarınızı ya da ne bileyim git nadal fan sitelerinde falan söyle ne söyleyeceksen ha pek hoş cevaplar almazsın o ayrı ama lütfen gelipte şurada lüzumsuz gerginlik yaratma.
Bir Rafael Nadal taraftarı ..

sekoser dedi ki...

ilk set berbat bir federer vardı, bu haftaya görece söylüyorum tabi bunu. ikinci set daha normal bir oyun oynadı.

Unknown dedi ki...

Federeri severim,çok keyif alırım izlerken bambaşka bi adam ama şu mal taraftarları yüzünden soğuyacam kendisinden,yapmayın arkadaşım!!! Federerin o kral duruşuna kendinizi kaptırıp mal mal yorumlar yapmayın!! tenis çok zor bir spordur(siz pek bilmeseniz de) ve bu sporu yapan binlerce insan var bunlara biraz saygı duyun ve ben de kendisini pek sevmesem de Djokovic bu sene İNANILMAZ şeyler yapmıştır bok atacağınıza bi durun düşünün saygı duyun!!! isteyen istediği kadar turnuvaya da katılır kimse bi şey diyemez!!!

Adsız dedi ki...

Şu Federer taraftarının yaşadığı tezat şu ki biz ve tuttuğumuz tenisçiler takvimin yoğun olduğunu söylerken salak diyor Nadal'a ama Federer WTF için Şangay'a katılmadı diyor falan hahaha :) İşte takvimin çarpıklığı burada zaten, birşeylerden vazgeçmek zorundasın ama aynı zamanda vazgeçmek zorunda olduklarını belli kurallar dışında sana zorunlu olarak dayatıyor ATP !
Madem makul bir şekilde ayarlansın diyor tenisçiler işte. Hem sporcular rahat eder yalan raporlar almak zorunda kalmaz turnuvaya katılmamak için, hem 1 yıl boyunca star isimleri bekleyipte son anda çekildiğini duyup hayal kırıklığına uğrayan biletli taraftarlar daha az üzülürler.
Bu arada Federer'i 6. şampiyonluğundan dolayı tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

Malum adsız,
Eminim Federer de senin gibi bir taraftarı olmasını istemezdi. Tuttuğun adamın klasından nasiplen biraz. İnsanın büyüklüğü rakiplerinin büyüklüğünden belli olur. Bir FEDERER TARAFTARI.