8 Mayıs 2011 Pazar

Roma: Baylar Kurası


4 seribaşı nezdinde hızlı bir değerlendirme istiyorsanız, Federer orta, Murray vasat, Djokovic aşırı kolay, Nadal kabus diyebilirim.

Federer ikinci turda Baghdatis - Tsonga galibi ile oynayacak. Tsonga iyi oynarsa ikinci tur maçı tehlike arz edebilir ama Tsonga şu aralar çok dengesiz. 3. tur maçına bir süpriz olmazsa Gasquet gelir diyorum. Çeyrek finalde ise muhtemelen Berdych gelir.

Murray'in çeyreği ise bekleneni veremeyenler çeyreği olmuş. Buradaki isimlerin tamamı son bir ayda hayal kırıklığı yaşatan isimlerden oluşuyor. Dolgopolov, Isner, Roddick, Davydenko, Troicki, Golubev falan hep burada. Murray-Melzer-Davydenko yarı finalin önemli adayları bence. Ama burası süprize müsait, açık bir çeyrek gibi görünüyor.

Djokovic laylaylom bir kura çekmiş. İlk maçını elemelerden gelen bir isim ile oynayacak, düşünün. Üçüncü turda ya kim olduğunu hala çözemediğimiz Volandri ile oynar, ya da düşük bir ithtimalle de Bakker ile. Çeyrek final maçı için en güçlü rakip adayı ise kendini ufak ufak toparlamaya başlayan Soderling gibi gözüküyor.

Nadal kabus bir kura çekmiş. İkinci turda rakibi büyük ihtimalle haftanın parlayan ismi Bellucci olacak. Ama sakatlığı geçmez de çekilir veya etkisiz kalırsa geli bana "Nooldu?" da demeyin. Tenis süprizlere açık bir oyun. 3. tura FLo veya Kohli gelir diye düşünüyorum. Nedense Youzhny seçeneğini ümit verir gibi göremedim. Çeyrek finalde ise Ferrer. Benim zavallı prensim... Başka çeyreğe düşse yarı finali neredeyse garanti idi Djokovic ile oynadığı maça bakılırsa. Ama kader ağlarını örmüş. Rafa oyununu yükseltirse işi zor. Kötü kura yüzünden son 2 haftada 600 puan kaybetmiş olacak bahtsız prens. Yazık. Prensimin tarafına servisi ile geçinen isimler doluşmuş gibi. Sorun yaşamaz diye düşünüyorum.

Eğlenceli ilk tur eşleşmelerine gelince. Bir Verdasco - Raonic eşleşmesi var ki tenis değil ama magazin adına çok şey vaadediyor. Simon - Roddick maçı her iki isim için de var olma savaşı açısından önemli. Çekişme olmasını beklediğim maçlar arasında de Bakker - Volandri eşleşmesi var. FLo - Llodra maçında iki vole aşığının topraktaki çekişmesi izlenecek, bu maç da heyecan vaadediyor. Davydenko - Troicki maçı da ilginç olabilir.

4 yorum:

Russell dedi ki...

kim olduğunu çözemediğimiz vagnozzi ya, bu volandri federer'i 2007'de yenmiş adam, ben bu ismi unutmam!

kirpi dedi ki...

Ben wild card görünce karıştırmışım. İyi de Vagnozzi'ye niye wild card yok???

Russell dedi ki...

çünkü vagnozzi kazana düştü.

Emre dedi ki...

Djokovic'in dışında birisi kazanırsa süpriz olacak gibi duruyor. Nole'nin hem kurası kolay hemde buldozer gibi geliyor bu sene. - Eger turnuvadan cekilmezse Nole ciddi favoridir.