8 Mayıs 2011 Pazar

Madrid: Şampiyon Kvitova

Kadınlarda Madrid'de şampiyon finalde Azarenka'yı yakın geçen iki sette mağlup eden Çek raket Petra Kvitova oldu. 20 yaşındaki oyuncunun bu seneki 3, toplamda 4. şampiyonluğu oldu bu. Bu sene Brisbane ve Paris'te de şampiyonluklar kazanmıştı.

Açıkçası bu hafta çok fazla kadınlar maçı izlemedim. Yarı finaller ve finali de izleme şansım olmadı. Dolayısıyla pek yorum yapamayacağım ama finalde Azarenka'nın yenilmesi sürpriz oldu benim için. Yine de Kvitova'nın bu tarz sürprizlerine alışmak lazım. Paris finalinde de sürpriz yaparak Clijsters'ı yenmişti hatırlayacağınız gibi.

Bu turnuvanın Roland Garros açısından büyük mesajlar verdiğini düşünmüyorum. Gerek rakım şartları, gerekse kort şartları daha farklı olacak orada. Geçen sene de Rezai Madrid'de şampiyon olmuş, Roland Garros'ta 4. tura zor gelmişti hatırlayacaksınız. Roma, Roland Garros öncesi daha iyi fikir verecektir. Aynısı erkekler tarafı için de geçerli tabii. Bu mağlubiyetine rağmen Azarenka benim hala Roland Garros için favorim. Kvitova ise geçen sene olduğu gibi Wimbledon'da yine çok iyi işler yapabilir.

4 yorum:

Korhan dedi ki...

Kvitova bu hafta ülkesindeki Itf turnuvasındaymış. Sırf ülkesinde diye Masters turnuvasını es geçip Itf oynaması doğru mu sizce?

Russell dedi ki...

değil. ama oluyor böyle şeyler. katılım parası veriyorlar veya turnuva direktörü kankası oluyor, onun için oynuyor falan. bu hafta dodig de zagreb challenger'da oynuyor mesela.

Korhan dedi ki...

Ama son masters'ı kazanmışken buna katılmaması seyircilere saygısızlık herşeyden önce.

Russell dedi ki...

tabii, aşırı uç bir örnek ama bu turnuva 2-3 hafta öncesinden söz verdiği için onlara saygısızlık yapmak istemedi belki de. :)