24 Mayıs 2011 Salı

Roland Garros'ta İlk 2 Gün

Bilin bakalım erkeklerden hangi 2 isim beklenilenden erken elendi?

Marin Cilic ve Berdych. Cilic Ramirez-Hadalgo'ya set alamadan kaybetti. Ruhsuz ruhsuz oynadı maç boyu zaten. Son sette 2 break geriydeyken bir anda canlanıp servis kırdı maçta kalmak için ama son pişmanlık neye yarar? Öbür servisinde bitirdi Hidalgo. Pazar günü vuku bulan bu olaydan sonra tam biz "Daha kötüsü olamaz" diyorduk ki Berdych geldi ve bizi yanılttı. Stephane robert karşısında hadi maçı 5. sete kadar uzatmış olabilirsin, buna bir şey diyemem. İlk turdur, alışamamışsındır falan. Ama son setinde break ile öne geçtiğin maçı nasıl verirsin yahu? 5-2 için servis atarken kırdırdı zeki.

Bayanlarda bu kadar büyük şoklar yaşanmadı. Ailesi sorunlu Rezai, Penetta, Peer ve Petrova yenildi. Bence hiç biri büyük süpriz değil, bu tarz yenilgilere kadınlar tenisinde alışığız. Wozniacki'nin bulunduğu cadı kazanı çeyreğinde sıkıntı yok. Heyecan yaratmasını beklediğimiz Kuznetsova, Görges ve Stosur da zorlanmadan kazandılar. Tablonun diğer yarısında ise ağır isimler bugün korta çıkacak. Bir turnuva düşünün ki erkeklerde bayanlardan daha fazla süpriz var. Kıyamet alameti.

Erkeklerde süprizler haricinde bazı ufak hayal kırıklıkları da oldu. Raonic elendi mesela, ki toplar nedeni ile kort da hızlandığından bol ace ile iyi sonuçlar almasını bekliyordum. Formda olduğunu söylediğimiz Gasquet rahat sayılabilecek bir galibiyet aldı. Zaten geçen sene de ilk turda Murray'e takılmıştı. Dodig sezona yaptığı iyi başlangıcı devam ettiremeyip Riba'ya elenmiş ama Riba genç sayılacak ve topraktan ekmek yiyen bir isim olduğundan çok şaşırıtıcı değil. Hollandalı genç Schoorel de M. Gonzalez'i yendi ki kendisini Doha'da Federer ile yaptığı maçtan hatırlıyoruz, takipte fayda var. Gıcık genç Tomic ilk turda Berlocq'a yenilerek bizleri sevince boğarken, Kamke en iyi çıkış yapan oyuncu ödülünü aldığını hatırlayarak ilk turu geçti. Dün korta çıkan ağır isimler Djokovic ve Federer zorlanmadı. Aslında Federer maçı zemin ve toplar Lopez'in servis vole oyununa müsait olduğundan daha çekişmeli geçer diye bekliyordum ama izleyebildiğim bölümde Federer oyunun bu bölümünde Lopez'den çok daha iyiydi. Bugün yine korta diğer tarafın ağır isimleri Nadal ve Murray çıkacak.

Aaa, prensimi unuttum. Pazar günü korta çıktı çok da güzel oynadı. Zeminden etkilenmiş gibi değildi, içten dışa forehand vuruşları yerinde, basit hataları azdı. Marsel? Tabi ki takip ediyoruz, ayrı blog bile açtık zaten :) GGL olarak kısaltılan Garcia-Lopez ile oynayacak.

Bir de bugün İpek korta çıkacak. Çiftler bildiğiniz gibi slamlerde teklerden daha sonra başlıyor. Bir başka süpriz de Momo'nun Llodra ile karışık çiftler oynayacak olması ama Llodra'nın yaptığı eşeklik sonrsı insanların şevki biraz da olsa kaçmıştır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: