28 Mayıs 2011 Cumartesi

Roland Garros: Erkekler 4. Tur Eşleşmeleri

Nadal-Ljubicic
Simon-Soderling
Murray-Troicki
Falla-Chela
Ferrer-Monfils
Wawrinka-Federer
Fognini-Montanes
Gasquet-Djokovic

Alt taraf, üst tarafa göre daha zorlu gözüküyor açıkçası. Alt tarafta en zayıf gözüken Fognini ve Montanes'in birbirleriyle eşleşmesi iki oyuncu için de bir şans. Kim kazanırsa kazansın kariyerinde ilk grand slam çeyrek finalini oynayacak ve muhtemelen Djokovic karşısında kaybedecek. Djokovic'in rakibi kolay değil ama geçecektir bir şekilde set verse de. Bugün Del Potro karşısında ilk birkaç oyundan sonra oldukça iyi tenis oynadı.

Federer bir başka iyi gözüken isimdi 4. tura kadar. Wawrinka karşısında da set kaybetmesi sürpriz olacak. Ondan sonra Ferrer ile oynarsa zorlanabilir. Ferrer de formda gözüküyor ama karşısında ev sahibi desteğini almış bir Monfils'i geçmek çok kolay olmayacaktır. Ferrer oradan çıkabilirse Federer ile iyi bir maç izletir.

Murray inanılmaz kolay kurası sayesinde yoluna devam ediyor. Bugün Berrer ile oynadığı maçta ikinci setin ortalarında ayak bileğini burktu ve seke seke oynadı. Ancak sakat oynadığı bölümde, sakat olmadığı bölüme göre daha rahattı. Berrer'in ne kadar berbat oynadığını buradan hesap edin. Troicki ise Dolgopolov'u 4 sette geçti. Troicki fena oynamıyor ama Dolgopolov bugün çok kötüydü, fazla basit hata yaptı. Murray'nin ayağındaki problem ciddiyse Troicki'nin kazanma şansı olabilir, ki burada kazanan yarı final için büyük favori olacak Falla-Chela galibi karşısında. Olur da Murray sakatlığı sebebiyle tam randımanla oynayamazsa ve Troicki buna bağlu olarak kazanırsa, Troicki'nin Roland Garros'ta yarı final yaptığını göreceğiz ve "tenis ölmüş" diyerek blogun kepenklerini indireceğiz.

Nadal ilk iki turda çok zorlandıktan sonra kuranın da yardımıyla zayıf bir rakiple oynadı ve rahat kazandı. Veic karşısında da çok iyi gözükmedi ama Ljubicic'e karşı çok büyük problem yaşamasını beklemiyorum. Soderling-Simon galibi, ki Soderling olur gibi, zorlayabilir ve hatta yenebilir eğer iyi oynarsa. Çünkü Nadal bir türlü ciddi anlamda oynadığı tenisi yukarı çekmeyi başaramadı. Hala biraz bulanık. Biraz daha beklemek lazım onun için. Çok zor bir kurası olmaması şansı oldu. İlk iki turda çok şanssızdı kura açısından ama şimdi biraz daha rahatladı.

5 yorum:

Korhan dedi ki...

Djokovic'in hem üst üste oynaması hemde seyirci desteğiyle zor maç olacak bence yarın

Emre dedi ki...

Djokovic'in şuan oynadığı oyun bence RG şampiyonluğu için yeterli gibi duruyor. Nadal - Federer - Murray önümüzdeki turlarda vites artırmazlarsa Djokovic'in bu işi noktalıcanı düşünüyorum. Yukarıdaki 3'lüden en çok Murray sıkıntı yaratabilir gibi geliyor bana. Nadal'ın şu formuyla çeyrek finalden sonra çılgın derecede zorlanması kanaatindeyim. Yani sözün özü yine bir Djokovic - Murray finali görebiliriz. 2011 AO'dan sonra..kazanan değişir mi? zor ancak - murray'nin AO'dan daha fazla zorlayacağı kesin diyorum.

Russell dedi ki...

murray finale gelemez. sakat sakat geldi turnuvaya, üstüne bileğini burktu ve troicki maçına çıkıp çıkmayacağı bile kesin değil. kurası çok kolaydı ve bundan sonrası da kolay ve o yüzden murray çok rahat gözüküyor ama nadal'ı falan yenemez. o kadar uzun boylu değil.

federer şu an en iyi tenisi oynuyor ama ben nadal'ın kazanacağını düşünüyorum turnuvayı.

Emre dedi ki...

Ben Djokovic'in Wimbledon yarı finaline kadar kaybetmesini istemiyorum :) - Orada gönül rahatlığıyla yenilebilir. Oda 52-53 maç falan yapacaktır. Bir daha ulaşılması imkansız bir rekor yapsın ki - tenis tarihinin unutulmazları arasına adını yazdırsın istiyorum. let's go Djokovic let's go :)

Adsız dedi ki...

djokovic'in wimbledon yarı finaline kadar yenilgisiz gelmesi için queen's club'ı pas geçmesi gerek bence. işin özü o kadar uzun boylu olmamasını diliyorum :) nole'ün bu performansı çok can sıkıcı 04*07 federer dönemini izliyor gibiyim, heyecan yok, kazanan belli. tanrım bir mucize :) kral geri dönsün artık !
kral = nadal tabii ki benim için :D