26 Mayıs 2011 Perşembe

RG: Salı ve Çarşamba

Çarşamba gününün en öneli olayını yazmıştık zaten. Bunun haricinde Murray başlangıçta biraz zorlanır gibi da olsa rakibini geçmeyi başardı. Ev sahibi olan ve açıkçası epeydir düşüşte olan Chardy, gıcık gençlerden Dimitrov’u rahat geçti. Simon Russell’a bir set bırakırken, Melzer Beck’i rahat geçerek tehlikeli olabileceği izlenimini verdi. Günün elenen seri başı ismi ise Nicolas Almagro oldu. İlk iki seti kaybeden Almagro, sonrakiiki seti tie break ile alsa da final setinde Kubot'a elenmekten kurtulamadı. Sam Querrey, Kohlschreiber’ı eledi. Kohlschreiber artık erken turlarda da istikrarı yakalayamıyor gibi. Minik kuşum Kevin Anderson Wimbledon kahramanlarından Mahut’u elerken, süpriz adaylarından F.Mayer Kunitsyn’i eledi.

Erkeklerde Perşembe gününü Marsel odaklı geçirdik. Kendisine adadığımız bloga hislerimizi yazdık, bir kere daha yazmaya çalışırsam ağlayabilirim. Del Potro ve Djokovic maçlarına bakabildim. Her iki oyuncu da kazanmaya yetecek kadar oynadı. Ezip geçmediler yani rakiplerini, en iyi oyunlarnı oynamadılar. Özellikle Hanescu ilk sette oldukça rahat tutundu servislerine ve izlemesi zavkli bir oyun ortaya koydu. Ancak sonra bacağında bir sorun yaşayınca maçın tadı tuzu kaçtı. Hanescu maçı tamamlayamadı zaten. Federer’in maçı ise ışık hızında bitmiş, Teixeria sadece 5 oyun alabilmiş. Ferrer ev sahibi Bennetteau karşısında zorlanmazken, Gasquet Granollers’e bir set bıraktı. Berdych’i eleyen Robert’in pili bitmiş olacak ki Fognini’den sadece 3 oyun almış. Ah Berdych ah. Fognini Marsel’i eleyen Garcia-Lopez ile oynayacak. Wawrinka ise dikat çeken gençlerden Schoorel’i eledi. Schoorel ilk 100’e giriyor bu sonuçla. Tehlikeli isimlerden Bellucci ilk maçına göre daha iyi bir performans göstererek Seppi’yi 7 oyun bırakarak elemiş. Riba’yı 3 sette geçen Tipsarevic de günün rahat kazananlarından.

Kadınlarda Salı günü oynanan ve dramatik tarafı ağır basan Razzano-Gajdosova maçını Gajdosova kazandı. Ana Ivanovic sakatlık sonrası sersemliğinin de etkisiyle İsveçli Larsson’a elendi ilk turda. Performansı merakla beklenen Clijsters Yakimova’ya 5 oyun bırakarak turlarken, Petkovic, Azarenka, Na Li ve Sharapova da set vermeden kazanan isimler oldular. Günün süprizlerinden biri Cibulkova’yı eleyen Vania King’den geldi. Wickmayer de Niculescu’yu rahat geçerek turlayan isim oldu.

Çarşamba günü ise Wozniacki Wozniak karşısında yakın geçen iki sette kazanırken, son yılların Roland Garros’un dikkat çeken isimleri Storsur, Kuznetsova ve Schiavone çok rahat kazandılar. Pavlyuchenkova simit ile aldığı ilk setten sonra ikinci seti tie break ile kazanırken, Dulko Pironkovayı, Hantuchova Errani’yi rahat geçti. İpek’in partneri Marino Maria Jose Martinez Sanchez’i 3 sette mağlup ederken, beklentilerin üzerine çıkacağını düşündüğüm Mattek-Sands Lapchenko’yu yenerek 3. turu gördü. Tehlikeli olabilecek seri başı isimler Görges ve Jankovic de iki sette turlayan isimler. Kadınlarda günün draması ise Zvonareva-Lisicki maçından geldi ama dramanın kaynağı bu sefer Zvonareva değil. Lisicki önde götürdüğü son seti bir sakatlık yaşayarak kaybetti. 5-2’yi yakalamıştı Alman tenisçi halbuki. Bir an önce iyileşmesini diliyoruz.

2 yorum:

SelçuK dedi ki...

Almagro ilk 2seti kazanıp sonraki 3seti kaybetti

kirpi dedi ki...

Öyle olmuş evet, ben karıştırmışım :S