13 Nisan 2011 Çarşamba

Monte Carlo: Neler Oldu Neler

2. tur maçları sonlanmak üzereyken olanı biteni özetleyelim.

1. turda dikkat çeken bir kaç sonuç vardı önce onlara bakalım. Gulbis Dolgopolov'u rahat geçince şok geçirdik ama anormalliğin Dolgopolov'da olduğunu hem duyduk hem de gördük. Dolgo'nun midesinde sorun varmış, Gulbis'de ikinci turda ilk turda Llodra'yı yenen Raonic'e yenildi. İzleyebildiğimiz kadarı ile Raonic imkanları seviyesinde iyi oynuyor şu ara. Gulbis maçta bir hakem hatasına takılmış, file önünde karşıladığı topun iki kez sektiğini söylemiş hakem ama haksızmış galiba. Aynısı 2008'de Nadal ile Wimbledon'da oynadığı maçta Nadal'ın başına gelmişti. Gulbis atlatamadı olayı, izlediğim bölümlerde dırdıra devam etti. Raonic'i merak edenler için son setten görüntüler gelsin;


Raonic dedik, rakibi benim biricik prensim oldu. İlk maçı olan ikinci tur maçını, ilk turda Tipsarevic'i çekişmeli geçen maçta yenen Lopez ile oynadı ve güle oynaya kazandı. Raonic saygı duyulası bir mücadele sergiler fekat iki sette elenir diyorum. Raonic toprakta kendisinden beklenmeyecek kadar iyi sonuçlar elerken onun kankası Almagro ise beklenmedik derecede zorlandı Gonzalez karşısında bugün. Gonzalez deyince bir an heyecanlanmış olabilirsiniz, misal ben heyecanlandım sadece "Gonzalez" soyadını görünce. "Gonzo elenmesin!" dedim bir an ama Gonzo'ya daha var. Maximo'da gerçi elenmemek için elinden geleni yaptı; skor 67-75-76. Az daha patlıyordu Russell'ın dev kedisi. Raonic'in Almagro ile olan yakınlaşması Raonic'in toprak oyununu iyi, Almagro'nunkini ise kötü etkilemiş.

Diğer önemli isimlere geçelim. Verdasco yine ilk maçtan Robredo'ya kaybetti set bile alamadan ve alemin alay konusu oldu. 600 puan da gitti artık hakettiği yerlere doğru yol alır sıralamada. Fransız tebasından Monfils, Simon ve Gasquet kazanırken Tsonga Ljubicic'e kaybetti. Gasquet dikkat çekebilir gibi bu sezon toprakta. Hala seribaşı olabilen Cilic ilk turda Volandri'yi yendikten sonra ikinci turda maç esnasında Pere Riba'nın kırılması sonucu 3. turu gördü. Daha da ötesini göremez sanıyorum zira karşısında ilk maçında Kohlschreiber'e 3 oyun bırakan Federer var. Gerçi Kohli rezilleri oynamış ama Federer de iyi servis atmış. Son dönemlerdeki sportif başarıları Playstation ortamı ile sınırlı kalan Andy Murray ise herkesi şaşırtarak Stepanek'i eledi, hem de iki sette. Montanes'i eleyen Simon ile oynayacak 3. turda, kolay gelsin diyorum. Nadal ise skoru 4 kez kontrol ettiğim maçta 4 oyun bırakarak Nieminen'i geçti. Yavaş bir başlangıç; Nieminen'in ataklarına karşı savunmada kaldığı fakat maçta rahat göründüğü söyleniyor. Basın toplantısında "Sanırım hazırlanmak için bir kaç güne daha ihtiyacım vardı" demiş. Sürekli 10 aydır toprakta oynamadığından bahsediyor zaten, demek Davis Cup çerçevesinde 1-2 tane de olsa toprak maçı yapmanın faydasını görüyormuş. Ayağını denk alsa iyi olur çünkü bir sonraki turda Gasquet geliyor. Bu çeyreğin diğer 3. tur maçı ise Berdych ile Ljubicic arasında.

2 yorum:

Russell dedi ki...

berdych iyi oynuyor, çeyrek finalde nadal ile oynarlarsa iyi maç olur.

kirpi dedi ki...

@Russell

Berdych diyordun??