11 Nisan 2011 Pazartesi

Favoriler ve Sürprizler

Dün tamamlanan turnuvalarda kadınlarda favori 1 numaralı seribaşılar şampiyonluğa ulaşırken, erkeklerde sürpriz isimler ilk tur şampiyonluklarını elde ettiler.

Charleston'da geçen sene kendini sakatlayan Wozniacki, bu sene inatçı keçi gibiydi turnuva boyunca. Her maçında sıkıntı yaşadı ama finalde daha rahattı. Finalde mağlup ettiği Vesnina, beşinci finalini de kaybetmiş oldu böylece. Ama İstanbul'daki dramatik finalden sonra buna pek üzüldüğünü sanmıyorum. Wozniacki için toprağa iyi başlangıç ama bu toprağın ne kadar toprak olduğunu da sizlerin takdirinize bırakıyoruz.

Marbella'da Azarenka güldü, sürpriz olmadı. Finalde Begu'ya sadece beş oyun bıraktı. Yarı finalde Kuznetsova'yı 3 saati aşan bir maç sonunda mağlup etmişti. Onu baz alırsak finalde aldığı sonuç çok da kötü sayılmaz çok iyi bir Azarenka'ya karşı. Azarenka özgüvenini inşa etmeye başladı nihayet. Bundan sonra Fed Cup, Stuttgart, Madrid ve Roma'da oynamayı planlıyormuş sırasıyla. Ben yerinde olsam Stuttgart'ta çekilirdim. Çok fazla maç oynadı, biraz dinlenmek iyi gelebilir Madrid'e kadar. Roland Garros'ta bu sene ciddi şekildi iddialı olabilir, kendisine dikkat etmesi lazım. Çok önemli bir şans yakaladı slam kazanmak için zira.

Kazablanka'da İspanyol Pablo Andujar ilk şampiyonluğunu aldı. Zaten anlatmıştık daha önce onu, gerekli övgüleri sıralamıştık. İlk ATP finalini Bükreş'te kaybetmişti ama orada elemelerden gelip çok uzun maçlar oynamıştı ve finale çok yorgun çıkmıştı. Bu sefer tam tersi oldu. Kendisi çok kolay geldi finale ve karşısında dün 3 saatlik maç oynamış bir Starace vardı. Ama yine de bu kadar rahat kazanmasını beklemiyordum. Sadece 3 oyun bıraktı ve bu Starace'nin kötü oyunundan çok Andujar'ın iyi oyunundan kaynaklandı. File önüne çok sık geldi, güzel dropshot'lar bıraktı ve baseline'dan az hatayla agresif oynadı. Böyle özel bir yeteneği olmayıp çok çalışarak bir yerlere gelen oyuncuları severim. Umarım devam eder çıkışı.
Houston'da hayal kırıklığı. En azından benim için. Wild card ile turnuvaya katılan Ryan Sweeting, finalde üstün Japon teknolojisi Nishikori'yi 6-4 7-6 ile geçti. Nishikori çok kötü bir maç oynadı. Sweeting önemli puanlarda daha agresif olmayı, korkmadan şutlarını riske etmeyi bildi. İkinci sette 3 set puanı yakaladı Nishikori 5-4'te ve hepsinde pasif kaldı. Onlardan birini alabilse yukarıdaki fotoğraf farklı olabilirdi ama her ne kadar oyununu beğenmesem de tebrik etmek lazım Sweeting'i. 1 ay önce sorsanız bizim Marsel'den kötü oyuncu derdim, şimdi şampiyonluk kazanıyor. Gör bunları Marsel. :P

1 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

bu wozniacki'yi "ben gelirim, her zamanki oyunumu oynarım,giderim" diye düşünerek yenmek çok zor, mutlaka daha hazırlıklı, üst performansta ve değişik taktiklerle oynamak gerekiyor (sanırım), yoksa örneklerde görülüyor onunla oynayan oyuncuların düştüğü durum